1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mantolama çalışmaları yapılıyor
Mantolama çalışmaları yapılıyor

Mantolama çalışmaları yapılıyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde binaların ısı yalıtımları, mantolama sistemi ile yapılıyor.

A+A-

Soğuk ve Uzun Kış mevsiminin hüküm sürdüğü Sarıkamış’ta vatandaşlar, ısı yalıtımı için ev ve işyerlerinin dış cephe kaplamalarında mantolama tekniği tercih ediyorlar.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminde hava sıcaklığının eksi 35 dereceye kadar düştüğü Sarıkamış’ta binaların ısı yalıtımının büyük önem taşıdığını belirtti.

İlçeye 2 yıl önce doğalgazın gelmesiyle birlikte binaların dış cephelerinde mantolama tekniği ile ısı yalıtımı yapılmaya başlandığını, bunu hem ekonomik hem de görsellik olarak çok önemsediklerini belirten Özbilen, şunları ifade etti:

“Teknolojik gelişmelerle birlikte binalarda yapılan ısı yalıtımının vatandaşlara da ülke ekonomisine de enerji kaybı açısından çok faydası var. Yapılan bu çalışmalarla birlikte binalarda yüzde 50-60 oranında ısı tasarrufu yapıldığı görüldüğü gibi estetik açıdan da mantolanan binalarımız güzel görünüme kavuşuyor. Eskiden ilçedeki ev ve iş yerlerinde ısınma, genelde odun ve kömürle sağlanıyordu. Ayrıca hiçbir binada ısı yalıtımı yoktu. Şimdi doğalgaz kullanımı arttıkça vatandaşlar buna paralel olarak evlerinde ısı yalıtımına önem vermeye başladı. İlçemizde konut ve iş yerlerinde mantolama sistemi ile ısı yalıtımı yapılması yüzde 15 civarında. Ancak önümüzdeki yıllarda bu oran daha da artacak. 2011 yılında uygulamaya başlanan yapı denetim kanununa göre yeni yapılan binalarda ısı yalıtım şartı getirildi. Sarıkamış her geçen gün gelişiyor. İlçemiz artık göç veren değil göç alan bir turizm kentine dönüşüyor. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan projelerle ilçemizi hak ettiği yere taşıma gayreti içerisindeyiz. İlçemiz her alanda teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu bağlamda gerek konut gerekse işyerleri ve oteller yapılıyor. Buda önemli bir gelişmedir. Sarıkamış mutlaka hak ettiği yere gelecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.