1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Vekillere Sesleniyoruz
Vekillere Sesleniyoruz

Vekillere Sesleniyoruz

“Kars’ın Kültür ve Turizm İl Müdürü Karslı Olmalı”

A+A-

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) ile Karslı Turizm İşletmecileri, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne yabancı müdür istemediklerini açıkladılar.

 

Öncelikle hemşeri milliyetçiliği yapmadıklarını ifade eden turizmciler ; Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nü vekaleten Hakan Doğanay yürütmektedir. Kars'ın kadrolu müdürü ise Muş'ta görev yapmaktadır ; çünkü hem kendisi Muşlu'dur, hem de ailesi Muş'ta ikamet etmektedir. Muş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne de atama yapıldığından dolayı, Kars'ın kadrolu Kültür ve Turizm İl Müdürü büyük olasılıkla Muş'tan Kars'a geri gelecektir, bu anlamda bizler Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne Muşlu müdür istemiyoruz, dediler.

 

Turizmciler adına açıklama yapan KARSOD Başkanı Halit Özer, Kars'ın geleceğinin kültür ve turizmde olduğunu ifade ederek şunları söyledi :

 

“Kars'ta kültür ve turizmin gelişmesi noktasında, Kültür ve Turizm Müdürlüğü büyük rol oynamaktadır. Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay da ilimizde başarılı çalışmalara imza atmış, bizlerle beraber turizmin gelişmesi noktasında gece gündüz demeden çalışmıştır. Kars'ta belirli bir yol kat edilmişken, Kars'ın kültür ve turizminden habersiz, yabancı bir müdürün Kars'a getirilmesi, Kars kültür turizmini baltalayacaktır. Milletvekillerimiz Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ve Gürcan Dağdaş'a sesleniyoruz: Kars’ın kültürünü en iyi Karslı bilir ve Karslı tanıtır, bu anlamda turizmci olarak bizler müdür değişiminin Kars'a zarar getireceği kanısındayız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum