1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz: “KOSGEB’ten girişimcilere 3,5 milyon liralık destek verildi”
Vali Öksüz: “KOSGEB’ten girişimcilere 3,5 milyon liralık destek verildi”

Vali Öksüz: “KOSGEB’ten girişimcilere 3,5 milyon liralık destek verildi”

Kars Valisi Türker Öksüz 2019 yılında sadece KOSGEB tarafından Kars’ta işletme sahiplerine yaklaşık 3,5 milyon liralık destek verildiğini söyledi.

A+A-

Kars Valisi Türker Öksüz beraberinde KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş ile birlikte KOSGEB’ten destek alarak işletme kuran ve işletmesini geliştiren girişimcileri yerinde ziyaret etti.

Vali Öksüz, girişimcilerden aldıkları desteği ve alınan desteklerle yapılan hizmeti yerinde görerek bilgi aldı.

Gazetecilere ziyaret hakkında açıklama yapan Vali Öksüz, “Kobi’den destek alarak kendini geliştiren, işletmesini daha teknolojik imkanlara kavuşturan, işini genişleten tesisleri yerinde görmek için esnaflarımızı ziyaret ettik. Şuan incelediğimiz ekmek fabrikamıza Kobi Gelişim Programı kapsamında 2018 yılında 197 bin liralık destek verdik. Biz tabi gerek Kobi’den gerekse Kalkınma Ajansımız ve TKDK gibi kurumlarımızdan vatandaşımızı üretime teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda iyi imkanlar var, devletimizin sunduğu imkanlardan ben kendi işini kurmak isteyenlere yada mevcut işini büyütmek isteyenlere seslenmek istiyorum; gerek Kobi’ye gerekse diğer kurumlarımıza başvuru yapsınlar. Burada çeşitli programlar var, mutlaka bu desteklerden faydalanırlarsa kendi işletmelerini çok daha güzel ve geliştirmeleri mümkün.” dedi.

Her şeyin başının üretim olduğunu kaydeden Vali Öksüz, “Ülkemizi, şehrimizi üreterek geliştirebiliriz, kalkındırabiliriz. İnşallah bu tesislerimizin sayısını artırırız. Bu konuda vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız.” ifadesini kullandı.

Kavılca buğdayının tanıtımı ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında kavılca buğdayından yöresel ürünlerinde yapılması hedeflendiğini dile getiren Vali Öksüz, “DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 34 bin 850 kilo tohumu Mart, Nisan ayı içerisinde çiftçimize dağıtacağız. Öncelikle ekim alanını artıracağız, daha sonra yeni bir projemizle kavılca buğdayından un yapımı ve bundan faydalanarak ürün yelpazesini geliştirmek istiyoruz. Bir değirmen ve sonra kavılca buğdayının işlenmesini gündeme getirecek bir proje.” şeklinde konuştu.

Vali Öksüz, kavılca buğdayının buranın önemli bir değeri olduğunu ve mutlaka değerlendirmemiz gerektiğini vurgulayarak, kavılca unundan ekmek ve diğer ürünlerin yapımı ile bu ürünlerin paketlenerek hizmete sunulmasını gündeme getireceklerini sözlerine ekledi.

İşletme sahibi Subutay Kılıç ise kavılca buğdayı ve unundan ekmek ile diğer ürünleri yapımı, pazarlanması ve kullanımı konusunda destek olacaklarını, üretimin yapılmasını heyecanla kendilerinin de beklediklerini ifade etti.

vali-oksuz-“kosgeb’ten-girisimcilere-3,5-milyon-liralik-destek-verildi”-(5).jpgvali-oksuz-“kosgeb’ten-girisimcilere-3,5-milyon-liralik-destek-verildi”-(2)-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.