1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, “Kars, kadar çıkışta olan başka bir il yok”
Vali Öksüz, “Kars, kadar çıkışta olan başka bir il yok”

Vali Öksüz, “Kars, kadar çıkışta olan başka bir il yok”

Kars Valisi Türker Öksüz, KOSGEB’ten destek alan esnafları iş yerlerinde ziyaret ederek, turizmin desteklenmesi adına ‘birlikte başaralım’ çağrısı yaptı.

A+A-

Kars'a ait yöresel ürünleri satan iş yerlerini KOSGEB İl Koordinatörü Lütfullah Aktaş ile birlikte ziyaret eden Vali Öksüz, esnafın sorunlarını dinledikten sonra bir süre sohbet etti.

Kars'ın son yıllarda Doğu Ekspresi ve Turizm Ekspresi ile dünyanın ve Türkiye'nin gözdesi haline geldiğini hatırlatan Vali Öksüz, özellikle ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere yöresel ürünleri satan iş yeri sahiplerinden desek istedi.

Son yılların verilerine göre Kars kadar çıkışta olan bir başka il olmadığına vurgu yapan Öksüz, esnafın yerli ve yabancı turistlere son derece misafirperverlikle davranması gerektiğini söyledi. Sadece esnafın değil tüm Kars halkının aynı duyarlılıkta davranması gerektiğine de vurgu yapan Kars Valisi Türker Öksüz, “Kars, son yıllarda turizm konusunda büyük fırsat yakaladı. Bu yönde Kars kadar çıkış yapan başka bir il yok. Bizler, sadece esnafımızla değil, ilgili kurumlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte bu trendi daha da yükseltmeliyiz. Özellikle esnafımızdan fiyatlar konusunda tutarlılık ve uygunluk bekliyoruz. Ürünlerimizi fiyat etiketi ile satışa sunmamız çok önemlidir. Kars artık tam anlamıyla bir turizm kentidir. Bizler de hep birlikte daha profesyonel olmalıyız. Kendimizi daha da geliştirmeliyiz. Bu durumu yüzde yüz anlamında henüz aşamadık. Misafirlerimize her anlamda iyi davranmalıyız. Öğle davranmalıyız ki misafirlerimiz Kars’tan memnun ayrılsın ve bir daha gelmek istesin. Aynı zamanda başkalarının da Kars’a gelmesi için etkilesin. Turizm ancak başkaları tarafından iyi yönde anlatılırsa turist sayısı artar. Kars’ın artık konaklama sayısını ve süresini de arttırması gerekiyor. Şehrin tam anlamıyla bir turizm kenti olması için belediyenin de kenti düzenlemesi gerekiyor. İl merkezinde belediyenin ukdesinde olan cadde ve sokaklar ile birlikte birçok konuda çok büyük eksiklikler ve yapılması gerekenler var. Bunların bir an önce aşılması gerekiyor. Kars Valiliğinin Kars Kalesi ve Kars Çayı çevresinde hayata geçirilmekte olan bir projeleri Kars’ın çehresini değiştirecek. Bu nedenle belediyenin de bizimle birlikte hareket edecek hale gelmesi önem arz ediyor. “dedi.

vaki-oksuz,-“kars,-kadar-cikista-olan-baska-bir-il-yok”-(2).jpgvaki-oksuz,-“kars,-kadar-cikista-olan-baska-bir-il-yok”-(4).jpgvaki-oksuz,-“kars,-kadar-cikista-olan-baska-bir-il-yok”-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.