1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Parti Milletvekili Bahşi,Berat Akbayrak'a Kars TÜİK hizmet binasını sordu
İYİ Parti Milletvekili Bahşi,Berat Akbayrak'a Kars TÜİK hizmet binasını sordu

İYİ Parti Milletvekili Bahşi,Berat Akbayrak'a Kars TÜİK hizmet binasını sordu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Kars TÜİK hizmet binası hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Akbayrak'a soru önergesi verdi.

A+A-

Bahşi verdiği önergede, Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü’nde 19 Mart 2014 tarihinde bir kurum çalışanının, Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile birlikte 6 kurum çalışanları öldürdükten sonra İntihar ettiğini hatırlattı.

Bu olayın kamuoyuna ‘cinnet’ olarak açıklandıktan sonra kapatılmış olduğunu ileri süren Yahşi, olayın ardından Kars Bölge Müdürlüğünün boşaltılarak alelacele eski bir iş hanına taşınmış olduğunu söyledi.

Aradan 6 yıl geçmesine rağmen kurumun söz konusu iş hanında hizmet vermeye devam ettiğini de belirten Yahşi, söz konusu iş hanındaki çalışma koşullarının kamu hizmetinin sağlıklı ve verimli bir şekilde işlemesine uygun olmadığını ileri sürdü.

Bilindiği gibi Türk Dil Kurumu'nun Ankara'da bulunan ve yeni hizmet binasının 81 metrekare kullanım alanı olan Ankara'nın en yüksek ve en gösterişli birisi olduğunu da söyleyen Yahşi personel başına neredeyse bir kaç oda düşmekte olduğunu söyledi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Akbayrak'a cevaplandırması için verdiği soru önergesinde;

- TUİK’in, bu derece geniş hacimli bir binaya ihtiyacı var mıdır? Bu bina ne kadar mal olmuştur? İçinin mefruşatına kaç lira harcamıştır?

- Kars Bölge Müdürlüğü personelinin yaşadıkları ağır travmaya rağmen terk edilmiş bir iş hanında çalışma yürütmeleri size doğru mudur?

- Kars bölge müdürlüğüne insanca çalışma koşullarına sahip yeni bir hizmet binası düşünülmekte midir?” dedi.

 

 

onerge.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.