1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, Kars Belediyesi ile ilgili olarak ilk kez konuştu
Vali Öksüz, Kars Belediyesi ile ilgili olarak ilk kez konuştu

Vali Öksüz, Kars Belediyesi ile ilgili olarak ilk kez konuştu

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolaysıyla gazeteciler ile bir araya geldiği toplantıda, ilk kez Kars Belediyesi ile ilgili olarak konuştu.

A+A-

Volkan KARABAĞ / Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz açıklamasında, kayyum öncesi Kars Belediyesinde iç açıcı bir tablo olmadığına dikkat çekerek, belediyenin bir kamu kurumu olmaktan, vatandaşa hizmet eden bir birim olmaktan çıktığını ve herkesin ne yaptığı bilinmeyen bir kurum haline geldiğini her kesin bildiğini söyledi.

Kars Belediye Başkanlığına vekil olarak atanmasının ardından geçen yaklaşık üç buçuk aylık sürenin ardından geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Vali Öksüz, “Yaklaşık 3 aydır Vali ve Belediye Başkan Vekili olarak iki görevi bir arada yürütüyorum. 2 ayrı görevin de büyük sorumlulukları var. Böylesine sorumluluklarım olduğu için tabii ki çok mutluyum. Çünkü geldiğim gün de söyledim gibi çok çalışmamız gerek. Yaklaşık 2 yılını dolduran bir vali olarak söyleyeyim; Kars’ta her zaman mutlu oldum. Yani hiçbir zaman kendimi sıkıntılı ve mutsuz hissetmedim. Kars’ı ve insanını hep sevdim. Bunu çok samimi bir şekilde ifade ediyorum. Burada geçirdiğim yılları ömrümün en mutlu yılları olarak görüyorum. Kars insanı gerçekten çok vatansever ve devletine bağlıdır. Şehrin hizmete ihtiyacı var.” Dedi.

KARS BELEDİYESİNDE İÇ AÇICI BİR TABLO YOKTU

Kayyum öncesi Kars Belediyesinde iç açıcı bir tablo olmadığına dikkat çeken Kars Valisi/ Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; “Tabi tabi şartları biliyorsunuz. Burada ‘şartlar şu kadar kötü bu kadar kötü’ dememe gerek yok. Şehirdeki insanlar da bunu biliyor, sizler de iç açıcı bir tablo olmadığını biliyorsunuz. Kars Belediyesinin bir kamu kurumu ve vatandaşa hizmet veren bir birim olmaktan çıktığını, herkesin ne yaptığı bilinmeyen bir kurum olduğunu hepimiz biliyoruz. Günlük hayatında insanlarda yaşıyor burada. Dolayısıyla biz öncelikle belediyemizin sıkıntıları nedir? Sorunları nedir? Bu sorunlarla birlikte başladık çalışmaya. Yönetim kademesinde önemli değişiklikler yaptık. Hizmet üretmek için bazı arkadaşlarımız gayret edecek, hizmet edecek, uğraşacak, gönlünü verecek, kalbini verecek. Yani bu işler böyledir. ‘Ben müdürüm’ değmeyecek insanlara ihtiyacımız var. Biz makam ve mevkiler ile uğraşmıyoruz. Göreve gelen insan proje üretecek. Bir şeyler getirecek önümüze, vatandaşa faydalı olacak.” Dedi.

PROJE EKİPİ OLUŞTURDUK

Göreve gelir gelmez sayısız projeyi hayata geçirdiklerini de açıklayan Vali Öksüz; “Biz de gelir gelmez bazı çalışmalar yaptık. Bir proje ekibi oluşturduk. Belediye başkan yardımcımızın başkanlığında teknik arkadaşlar da var o projeyi ekibin içinde. 23 tane mahallemiz var. Bu ekibimiz, her mahallenin ölçeğinde ayrı ayrı ihtiyacı var. Yola mı, parka mı çeşme suyunda mı sıkıntısı var? İşte altyapıda mı var ne gerekiyor tespit ediyorlar ve bunlara aynı zamanda projeler üretecekler. Kış mevsimi olması itibariyle biz bunu bir hazırlık süreci olarak değerlendiriyoruz. İnşaat mevsimi ile birlikte önümüzdeki birkaç ay sonra biz bunların yapımına öncelikleri belirleyeceğiz. Ondan sonra bunların yapımını gerçekleştireceğiz.

KISA SÜREDE 6.1 KİLOMETRE SICAK ASFALT YAPTIK

İfade edeyim göreve geldiğimiz 2 Ekim'den itibaren yaklaşık 3 buçuk aylık süre içerisinde 6.1 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bu rakam 61 bin metrekare 24 bin 800 ton asfalta denk geliyor. Toplam 1 milyon 791 bin liralık harcama yaptık. Çeşitli mahallelerimizde sizler de biliyorsunuz kaldırım çalışması yaptık. 115 bin 18 metrekare yaklaşık 4 milyon 441 bin liralık bir harcama yaptık.  İnşaat atıklarının temizlenmesini bu arada yaptık. Şehrin biliyorsunuz birçok yerinde hafriyatlar var onlara da bir ucundan başladık. Hafriyat alanlarını da artık biliyoruz yani isteyen istediği yere hafriyat atamayacak. Şehrin çeşitli noktalarındaki hafriyat birikintileri görüntü kirliliği oluşturuyor. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bir kısım çalışmamız başladı. Doğalaş onarımlarımız var. Yine 10 bin metrelik 34 adet yolda stabilize çalışmalar yaptık ve devam ediyoruz. Yeni kanalizasyon hattı 2,5 kilometrelik yaklaşık 500 bin lira değerinde yaptık. Tabi kanalizasyon baca kapağı değişim onarım çalışmaları yaptık.  469 adet çeşitli müdahaleler yaptık. Yine kanal çalışmalarımıza da devam ediyoruz.  Su hattı yenilemelerimiz oldu. Bu arada 2 bin metrelik hattı yeniledik. 450 bin lira bugünkü parasal değeri, arıza bakım onarımlarımız su deposu onarımlarınız devam ediyor.  Sonuç itibarıyla asfalta bir milyon 791 bin lira kaldırım ve yola 4 milyon 441 bin TL, yeni kanalizasyon hattı ve diğer çalışmalara 637 bin lira 450 bin TL su hattında olmak üzere toplamda 7 milyon 321 bin liralık iki buçuk aylık sürede bir altyapı hizmete yapmış olduk.

 İMAR ÇALIŞMASI BAŞLATTIK

Diğer bütün işlerimiz devam ediyor. Bu arada kentin imar planı ile ilgili bazı sıkıntılar vardı. Biz bir revizyon imar çalışması başlattık. biz bunu nihayetlendirdik ve askıya çıkardık. zannediyorum önümüzdeki günlerde bu plan kesinleşecek, daha tartışma yaratma yani hiçbir şekilde rant üretmeyen şehrin ihtiyacı olan imar kanuna ve diğer mevzuata uygun bir çalışma yaptık. Yeni içme suyu ve su kullanımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

5 MİLYON 20 BİN 707 BİN LİRALIK BORÇ YAPILANDIRMASI GERÇEKLEŞTİ

Bu arada biliyorsunuz bir yapılandırma ile ilgili bir kanun çalışması yapıldı. 7256 sayılı kanuna göre bizde bu konuda bir birimlerimiz oluşturduk vatandaşlarımız müracaatlarını yaptı. Şu ana kadar 3 bin 668 vatandaşımıza 5 milyon 20 bin 707 bin liralık bir borç yapılandırmasını yapmış olduk. Bunların bir kısmı peşin bir kısmı taksitlendirmeli yapıldı ve devam ediyor. Kadın dayanışma merkezimizde arkadaşlar çalışmalarımız devam ediyor. Bizim için kadınlarımız önemli kadınlarımızı şiddetten koruma çalışmalarımız çok önemli. 26 kadınımıza çeşitli konularda yönlendirme hizmeti verdik. 33 tane evde bakım hizmeti verdiğimiz yaşlımız var bunlardan kanser hastası olan Gazi eşi olan engelli olan vatandaşlarımız var.  Bunların alışverişlerinden tutun ev onarımına kadar hastane hizmetine kadar veriyoruz.

ÇEŞİTLİ YARDIMLIMIZ DEVAM EDİYOR

Yine toplumsal dayanışma mağazasından 576 aileye yardım yaptık. Giysi yardımları var bunların içinde kırtasiye yardımlar var ve yaklaşık 1 hafta önce dağıttığımız fakir ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlarımıza gıda yardımı yaptık. 130 aileye temizlik yardımı yaptık bunlar artık bundan sonra rutin şekilde devam edecek.

Değerli milletvekilimiz Eski Ulaştırma bakanımız Ahmet Arslan, Milletvekilimiz Yunus Kılıç ve il Başkanımız Adem Çalkın ile birlikte Ankara'da belediyemizde daha nasıl fazla hizmet alırız, nasıl destek alırız diye çalışmalar yaptık. Sizlerin de malumunuz sağ olsun çevre bakanımıza da teşekkür ediyorum bu vesileyle; Kars Belediyesine çöp kamyonu, arazöz, yol süpürme aracı, kanal temizleme aracı, çöp konteynırı gibi araçlar için kaynak gönderdiler. Bizde bu parayı devlet malzeme ofisi yatırdık. Sanıyorum bir ay içerisinde bu araçları teslim alacağız. Artık daha kaliteli daha yeni ve pırıl pırıl araçlarla şehre hizmet edeceğiz.81 bin tane maske daha bizim zabıta müdürlüğümüz dağıtıyor. Sayısını artırdık daha aktif olarak görev yapmaya başladı. Diğer bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. Hayvanlarımız bizim için önemli sokak hayvanları bunlara yeni kulübeler yapmayı planlıyoruz, kısırlaştırma ve mama dağıtımları devam ediyor.  İki buçuk ton şu ana kadar mama dağıtmışız bu süre içerisinde bunlar her geçen gün artıyor kısırlaştırma faaliyetler de 70 tane daha yeni kulübe yapmayı planlıyoruz. Denetim faaliyetlerimiz fırınlardaki mezbahanelerde ki diğer birimlerdeki rutin şeyler geçiyorum.  Ağaç budamadan tutun her türlü hizmetiniz devam ediyor. Kilitli parke gelecek sene de devam edecek. Planlamamız ı yatıyoruz.

SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Bazı bölgelerde vatandaşımız içme suyu almakta sıkıntısı yaşıyor. 14 saat su alan yerler var bunu biz mutlaka 20.22 saati çıkarmamız lazım. İlk planda bunu da ilgili bir Çerme hattına bir ilave hatları toplayıp 3 bin 800 metrelik ishale hattı yapmayı planlıyoruz. Şu anda onun projesine de çalışıyor arkadaşlar. İnşallah onunla birlikte bir 10 bin metreküp daha şehre su vermeyin planlarız. Bu konuda herhangi bir sıkıntı olmaz. Milletvekillerimiz ve il Bakamımız ile birlikte yaptığımız görüşmelerde Çevre Bakanlığımız yine 3 çocuk parkı yapacağını söz verdi. Biz de ilave ederek 5 veya 6 tane çocuk parkı yapacağız.” şeklinde projeleri sıraladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.