1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, belediyenin çalışmalarını anlattı
Vali Öksüz, belediyenin çalışmalarını anlattı

Vali Öksüz, belediyenin çalışmalarını anlattı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, başkanlık ettiği 2023 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Kars Belediyesinin çalışmalarını anlattı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Belediye başkan vekilliği görevine geldikleri günden bu yana toplamda 90 noktada 39 kilometre BSK asfalt çalışması yaptıklarını söyledi.

Daha önceki yıllara oranla bu rakamın önemli olduğunu söyleyen Vali Öksüz, “Bu önemli bir rakamdır. Biz 2 yılda yaklaşık 40 km yol yaparken önceki yıllarda yıllık yaklaşık 5 km yol yapılmış. Yani 4 katı yol yaptık. 220 bin metrekare de kilitli parke çalışması yaptık. Bu da 85 noktada şehrimizin muhtelif yerlerinde önceki yıllarda yıllık ortalaması 38 bindir. Burada da yaklaşık 3 katlık bir çalışma yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Parke ve kaldırımda da yine yıllık 20 bin metre karelik toplam 40 bin metre karelik çalışma yaptık önceki dönemlerde ancak 5 bin metrekare yapılabilmiş ve buna benzer çeşitli çalışmalarımız devam ediyor,” dedi.

ÖKSÜZ, ELİMİZDEKİ ARAÇLARIN GÜNCEL DEĞERİ 17 MİLYON

Kars Belediyesinin araç filosunu da zenginleştirdiklerini dile getiren Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Biz göreve geldiğimizde hizmet araçlarımız eskiydi kullanılamaz durumda birçok aracımız vardı. 10 tane yeni araç kazandırdık. Bu araçların hepsini hibe yoluyla elde ettik ve bu araçların yaklaşık güncel değeri 17 milyondur. Ayrıca ilimize 7 tane yeni park kazandırdık.

22 BİN 787 VATANDAŞA SOSYAL YARDIMDA BULUNDUK

Sosyal yardımlarda da daha önce sadece bizden önceki dönemi ifade ediyorum 112 aile kıyafet yardımı yapılmış başka herhangi bir sosyal yardım yapılmamış. Bizim göreve geldiğimiz sürede ihtiyaç sahibi ailelere 8 milyonu aşan yardım da bulunduk. Toplamda 22 bin 787 vatandaşa yardım etmişiz ve bu yardımlarımız sürekli devam edecek.

BU HİZMETLER ŞEHRİMİZİN GELİŞMESİNE KATKI SUNAN ÖNEMLİ YATIRIMLARDIR

Bu hizmetler şehrimizin gelişmesine katkı sunan önemli yatırımlar. 2023 de hem belediyemiz hem il özel idaremiz bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum. Hepimiz birlikte ortak akılla şehrimizi bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya getirme hedefindeyiz. Her zaman söylüyoruz mevsim kısa bu sene kar yağışı da geç geldi. Hava soğuktu. İnşaat mevsimi kısa maalesef çok kısa süreye birçok iş sığdırma gibi bir sorumluluğumuz var. Aksi takdirde çok az iş yapabiliyoruz. Onun için şimdiden işlerimizin planlamasını, ihale süreçlerini planlamak onları yeni döneme yetişecek şekilde düzenlemek çok önemli. Tüm kurum ve kuruluşlarımızdan bu nokta da daha fazla gayret ve hassasiyet bekliyoruz. Hepimizin amacı biran önce bu yatırımları tamamlamak yıllarca sürüncemede kalan yatırımlar olsun istemiyoruz. 2023 yılı hem şehrimiz için hem ülkemiz için inşallah hayırlı bir yıl olur. Yapacağımız yatırımlarla birlikte şehrimizi daha ileri bir noktaya taşırız,” dedi.

Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Muhammet Furkan Tuna, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Taşkın, Kafkas Üniversitesi Prof.Dr. Hüsnü Kapu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Uğur Özerden, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Kağan Bayrambey, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.