1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​​Vali Öksüz, araçları durdurarak sürücüleri uyardı
​​​​​​​Vali Öksüz, araçları durdurarak sürücüleri uyardı

​​​​​​​Vali Öksüz, araçları durdurarak sürücüleri uyardı

Kars Valisi Türker Öksüz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, GAMP Konağı kavşağında sürücü ve yayalara yönelik ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla hazırlanan broşürleri sürücülere dağıttı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz ile birlikte, Kılıç ve Bitirik trafik polisleri tarafından durdurulan şehir içi dolmuş ve özel araç sürücülerine, tek tek broşür dağıtarak İçişleri Bakanlığının bu yıl hayata geçirdiği ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ uygulamasına uymaları konusunda uyarıda bulundular.

Her yıl 4 - 10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında şehrin trafik ve yaya yönünden en kalabalık Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesinde farkındalık oluşturan Vali Öksüz ve beraberindekiler, vatandaşlar tarafından da ilgi ile karşılandı.

Vali Öksüz ile birlikte Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kültür ve Turizm İl Müdürü Gökhan Altun ve İl Sağlık Müdürü Dr. Zakir Lazoğlu, durdurulan araçların içerisine kadar girerek hazırlanan broşürleri sürücülere dağıttı.

Dağıtılan broşürler üzerinde resimli uyarlıların yanı sıra; “Görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş - çıkışları ile veya yaya veya okul geçitlerinde yaklaşırken yavaşlayınız. Yaya ve okul geçitlerinden geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını veriniz. Bu kurallara uymayanlara Karayolları Trafik Kanunun 74. Maddesi gereğince trafik idari para cezası uygulanacaktır. Öncelik hayatın, öncelik yayanın” şeklinde uyarılar bulunuyor.

vali-okuz,-araclari-durdurarak-suruculeri-uyardi-(18).jpgvali-okuz,-araclari-durdurarak-suruculeri-uyardi-(14).jpgvali-okuz,-araclari-durdurarak-suruculeri-uyardi-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.