1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kara'ya Haksız Eleştiri
Vali Karaya Haksız Eleştiri

Vali Kara'ya Haksız Eleştiri

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, haksız bir şekilde Kars Valisi Ahmet Kara’yı eleştirdi.

A+A-

Tarihi gerçekleri büyük bir cesaret ve samimiyetle dile getiren Vali Ahmet Kara’yı eleştiren  Zahir Kandaşoğlu’na tepkiler büyüdü.

Kars, Erzurum, Iğdır, Ağrı illerindeki çeşitli sivil toplum kuruluşları Kandaşoğlu’nu kınayarak, açıklamanın talihsizliğine vurgu yaptı.

 

İşte Zahir Kandaşoğlu’nun o talihsiz açıklaması :

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Kars Valisi Ahmet Kara'nın Ermenilerle ilgili gazetelere yansıyan açıklaması üzerine bir açıklama yaptı.


Kandaşoğlu, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne arada geçen 87 yıldan beri bütün kesimlerin Doğu Anadolu Bölgesi'nin geri kalmışlığını, komşularla ticaret yapılamadığını kabul ettiğini belirtti. Dolayısı ile başta bölgenin siyasileri olmak üzere bölgede görev yapan valilerin, özellikle meslek odalarının asıl görevinin ve amaçlarının bölgenin kalkınması için çaba içerisinde olmasının temel beklentileri olduğunu ifade eden Kandaşoğlu "Bu kesimlerin yatırımların gerçekleştirilmesi, girişimciliği destekleyerek KOBİ'lerin gelişmesini sağlaması kalkınma ve ilerlemenin öncüleri olması bunun için gece gündüz demeden çalışmaları gerekmektedir. Bizler gece gündüz demeden çalışarak ekonomiyi, yatırımları, kalkınmayı ve yabancı sermayenin bölgemiz ve ilimize gelmesini gündemde tutmaya çalışıyoruz. Bizim bu çabamıza karşılık bölgemizde görev yapan Kars Valisi Kara'nın Ermeni sorunu ile ilgili yaptığı açıklama hepimizde hayal kırıklığı yaşatmıştır" dedi.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, ülkedeki Ermenistan açılımı ile birlikte ilk kez 40 kişilik bir heyetle Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz mayıs ayında Ermenistan'a ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatarak "Döndükten sonra Almanya'nın Berlin kentinde yapılan bir sempozyuma katılarak Türkiye Ermenistan ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulundum. Hem Ermenistan ziyaretinde hem de Berlin'de yaptığımız görüşmelerde temas ettiğimiz hiçbir Ermeni vatandaşı Kars Valisi Kara'nın eyan ettiği iddiaları gündeme getirmemiştir. Görüştüğümüz halkın yüzde 99'u farklı düşünmekte ilişkilerin düzeltilmesi için olumlu yaklaşmaktadır. Hiç kimse tarihi yargılamayı kendisine görev saymamaktadır. Bölgemiz de görev yapan bir valinin görevi de tarihçilik yapmak değildir. Bu açıklama 19 Eylül de Akdamar Kilisesi'ndeki ayin münasebetiyle bölgemizi ziyaret edecek Ermeni vatandaşlarının gelişi öncesi yapılması bizce manidardır" ifadesini kullandı.

 

Kandaşoğlu, valileri çok önemsediklerini belirterek "Bölgemizde bürokrasinin önderi olan valilerimizin bu türden açıklamalar yapmak yerine, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Hepimiz tarihi olayların yorumunu tarihçilere bırakmalıyız. Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kars Valisi Kara'nın "Ermeniler katliam yaptı biz değil" açıklamasını yanlış buluyoruz. Hepimizin kalkınmaya, zenginliğe, işbirliğine ihtiyaç duyduğu bir dönemde sayın valinin polemiklere girmesi doğru değildir. Bizler şuanda bütün enerjimizi Alican Kapısı başta olmak üzere tüm sınır kapılarımızın açılması, komşularımızla akaryakıt dahil olmak üzere ithalat ve ihracata konu olan malların ticaretini, bölgenin zenginliği ve refahı için enerjimizi harcamalıyız. Sayın Kars valisinden de bu desteği beklediğimizi belirtmek istiyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.