1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahmedinejad’la dünür olduk
Ahmedinejad’la dünür olduk

Ahmedinejad’la dünür olduk

Ahmedinejad'ın yeğeni Iğdır kızı ile evlendi!

A+A-

İran Lideri Ahmedinejad’ın yeğeni Ali Rıza Celali ile Iğdırlı bir ailenin kızı olan Masume Onurşan, İstanbul Güneşli’de yapılan mütevazi bir düğünle evlendi. Evlilik haberinden duyduğu memnuniyeti “Türkler çok kahraman olur” diyerek dile getiren Ahmedinejad, yeğeni Ali Rıza ve gelini Masume’yi tebrik etti.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın kızkardeşi Pervin ve eniştesi Davud Celali’ni oğlu Ali Rıza Celali ve Alulbeyt Yayınevi Genel Müdürü Rahmi Onurşan’ın kızı Masume Onurşan (20) İstanbul Güneşli’de yapılan mütevazi bir düğünle evlendi. Kemer Düğün Salonu’nda yapılan düğün için İstanbul Emniyet bir grup Çevik Kuvvet polisiyle güvenlik önlemi aldı. Düğüne Onurşan Ailesi’nin yakınları, hemşehrileri ve Caferi Cemaati’nin önde gelen isimleri katıldı. Erkek ve kadınların ayrı oturduğu düğünde dualar, mersiyeler (Ehli Beyt-i öven ilahiler), evlilikle ilgili hadisler ve Kuran-ı Kerim okundu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı düğün takı takma merasiminin ardından sona erdi.

 

Damat Türkiye’yi çok sevdi,

 

Gelinin babası Rahmi Onurşan, “Damadım Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi. Hatta ‘burada yaşayabilir miyiz’ diye sordu. Biz de ‘Çok rahat edersiniz’ diye cevap verdik. Medyanın kızıma, ‘Türk kızı’ diyerek sahip çıkması bizi çok memnun etti. Burada milliyetleri ne olursa olsun iki gencin pak ve temiz duygularla bir araya gelmesi çok önemli. Biz çok hayırlı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

 

‘Türkler kahraman olur’

 

Yaklaşık 3 yıl önce Tahran’da üniversite okurken tanışan genç çift dün akşam havayoluyla İran’a gitti. İran’da yaşayacak çift için erkek tarafı olan Celali Ailesi, 10 gün sonra Hicri takvime göre Şaban Ayı’nın 15’inde, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ve bakanların katılacağı bir düğün daha yapacak. Evliliklerinin ardından Masume bu yıl üniversite de öğrenim göreceği bölümü seçerken, damat Ali Rıza Celali ise maden mühendisliği eğitimine devam edecek.

 

Başbakan Erdoğan’la yakın dost olan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın düğün haberine çok sevindiği öğrenildi. Gelinin babası Rahmi Onurşan “Damadım Masume’yi ilk defa tanıştırmak için dayısına götürdüğünde Sayın Ahmedinejad iki gence çok iyi bildiği Azeri Türkçesiyle, ‘İki büyük medeniyetin temsilcileri olduğunuzu unutmayın’ diyerek öğüt vermiş. Ayrıca katıldığı bazı programlara kız kardeşi Pervin Hanımla birlikte Masume’yi de götürmüş. Masume’yi şimdiden çok benimsediler. Sayın Ahmedinejad evlilik haberini alır almaz kız kardeşine de memnuniyetlerini iletmiş. Dünürümüzü ‘Yeğenimin ailemize bir Türk kızını gelin getirmesine çok sevindim. Çünkü Türkler çok kahraman olur’ diyerek tebrik etmiş. Ahmedinejad Ailesi’ne ilk defa bir Türk girdiğini öğrendik. Şimdi onlar İran’da Türk gelinin heyecanını yaşıyorlar. Damadımın ifadesine göre İran’da herkes dört gözle çocukları bekliyor” dedi.

 

Asıl düğün Tahran’da

 

Rahmi Onurşan’ın yakın dostu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi de düğüne katılan konuklar arasındaydı. Düğünde kısa bir konuşma yapan Hatemi, basın mensuplarının alınmadığı düğünün çıkışında, “Çiftin hem resmi hem de dini nikahı önceden kıyılmıştı. Asıl düğün Tahran’da olacak. Burada Rahmi Onurşan, Kars ve Iğdır tarafındaki hemşehrileri için bir tebrik merasimi düzenledi demek doğru olur” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.