1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Vahşi Doğu"ya Eleştiri
Vahşi Doğuya Eleştiri

"Vahşi Doğu"ya Eleştiri

Fotoğraf Sanatçısı ve Araştırmacı Yazar Yıldırım Öztürkkan, geçtiğimiz günlerde Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaya tarafından açılan serginin ismini eleştirdi.

A+A-

“Vahşi Doğu” isminin anlamsız ve bölge insanını küçük düşürücü olduğunu savunan Yıldırım Öztürkkan, Fotoğraf Sanatçısı Murat Kaya’yı sergisinden dolayı takdir, serginin isminden dolayı da eleştirdiğini açıklayarak, bu ayki makalesinde şu görüşlere yer verdi :

MURAT KAYA’YA ELEŞTİRİDİR

2015 yılının Aralık ayında Kars’tan bir arkadaşımız, Koordinatörlüğünü Ayşe Pınar Akalın’ın yaptığı İstanbul’da kişisel bir sergi açtı.

Kendisini tebrik ederim ; ama serginin ismi garibime gitti “Vahşi Doğu” Bu yakıştırmayı eleştirmeden geçemeyeceğim. Her halde İstanbul ve batıda da çektikleri fotoğrafları da “Vahşi Batı” olarak değerlendireceğini umuyorum.

Ne demekti bu “ Vahşi Doğu”

“Doğu da Yaban Hayatı”  dese, “Vahşi Doğa” dese neyse… Bu yakıştırmalar olabilirdi. Tabii bu O’nun tercihi  ; ama Doğu’nun “Vahşi” olduğu tabiri yenir yutulur değil.

Büyük ödüller alabilmek için  “Nobel’ci Edebiyatçımız” gibi, her halde “çamur atarak” ödül peşinde koşma gibi bir düşüncesi yoktur. Yaşadığı toprakların ne derece  kültürlü  olduğunun  farkında değil her halde ;ama gazeteye verdiği demeçte : “ Ben fotoğraf sanatçısı olarak doğduğum, yaşadığım toprakların tarihini, doğasını ve kültürünü fotoğraflarla anlatmaya çalışıyorum.” diyor.  

Oysaki Doğu’da sadece hayvanlar değil, insanların da yaşadığını biliyor zannediyorum.

Yıldırım ÖZTÜRKKAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.