1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 2016 trafik seyrine dikkat
2016 trafik seyrine dikkat

2016 trafik seyrine dikkat

Türkiye’de trafik kurallarında 2016 yılı itibariyle birçok değişiklik yapılması ardından değişen kurallar, cezalar ve uyulması gereken kriterler hakkında Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan açıklamalarda bulundu.

A+A-

2016 yılı trafik için değişiklik yılı olmasıyla birlikte trafikte çok ağır ceza yaptırımlarının da yılı olacak. Yasalarla birlikte gelen bu cezalara gerek kalmaksızın vatandaşın sorumluluk anlayışıyla davranıp hareket etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Ceyhan, araç sürücülerinin alkol almamaları konusunda şiddetle tavsiyelerde bulundu.

Azat Ceyhan, konu hakkında şunları söyledi; “Bu sorunun aşılacağına sürücülerin bilinçli davranmaları yeterli olacaktır. Alkollü araç başına geçmemek gerekmektedir, kuralları harfiyen yerine getirerek, hem kendimizin hem de başkalarının can ve mal güvenliği bilincinde hareket etmeliyiz ki bu cezalara ve olaylara gerek kalmasın. İkinci bir husus ise yine alkolün miktarının kişilere göre değişebileceği bunları göz önüne alarak söylüyorum hiç kimsenin alkol almaması en doğru davranıştır. Ancak yasalara göre özel sürücüler yani ticari olmayan kamu yararına olmayan özel sürücülerin 0,50 promil dediğimiz ölçüyü aşmadan alkol alma hakları var yasal olarak ama tekrar ediyorum bu 0,50 promili ölçtüğümüzde bazen iki bira diye adlandırılıyor ama bazı şahıslarda bu bir bira ile bile aşabiliyor ve etkili olabiliyor. Bu nedenle özellikle özel sürücülerin hiç alkol kullanmaması tavsiye ederiz.”

2015 yılının Türkiye’de hem trafik kazaları açısından hem de insanlık dramı açısından çok büyük sorunların yaşandığının göz önünde bulundurularak, daha dikkatli olunması noktasında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğinin altını çizen Ceyhan, “Bizler yaşanmışlıkları ve yaşanabilecekleri göz önüne alırsak gerek trafik kazaları açısından gerekse hem kendimizi hem de başkalarını mağdur etmeme noktasında büyük bir adım atmış oluruz. Türkiye’de 2015 yılında özellikle toplu taşıma araçlarında kazalar yaşandı. Altyapıya ilişkin olumlu gelişmeler olmuşsa dahi yinede çok büyük olumsuz kazalar yaşandı ve birçok insan yaşamını yitirdi. Öncelikle herkesin trafik kurallarına uyması ve genel olarak da tüm toplumda barış, hoşgörü, dostluk havasının esmesi dileğiyle güzel bir Türkiye diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.