1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. USÇD Genel Merkezi Açıldı
USÇD Genel Merkezi Açıldı

USÇD Genel Merkezi Açıldı

Genel merkezi Kars’ta bulunan Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği’nin açılışı düzenlen törenle yapıldı.

A+A-

İnönü Caddesi üzerinde bulunan derneğin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, bazı daire müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayı da davetli katıldı. Açılışa katılamayan bazı sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcilikleri ve bazı kamu kurumları da çelenk gönderdi.

Derneğin açılış kurdelesini Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Settar Kaya, Azerbaycan Kars Konsolosluğu’nu temsilen Esat Muratov, Kars devlet Hastanesi Başhemşiresi Nurten Kırçiçek ve Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği Genel Başkanı Murat Şanlı birlikte kestiler.

Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği’nin açılış kurdelesini kesen Settar Kaya, Derneğin Sağlık Çalışanlarının Sosyal Dayanışması adına hayırlı bir adım olduğunu belirterek, “Umuyorum ki derneğiniz güzel işlere vesile olacak ve toplumun tüm kesimlerince destek görecek.” Dedi.

Derneğin Genel Başkanı Murat Şanlı ise geçtiğimiz günlerde iki sağlık çalışanımız Erzurum’a ambulansla hasta götürdükten sonra geçirdikleri elim trafik kazası sırasında hayatlarını kaybettiler. Onlarının ölümü sağlık çalışanlarını yasa boğdu. Ama geçen süre içersinde gördük ki hayatını kaybeden arkadaşlarımız çabuk unutuldu. Aileleri ve kurumumuz arasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Ayrıda bu nedenle de bu derneği kurma ihtiyacı da hissettik.” dedi.

Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği’nin ilk kez Kars’ta açılmasının Sağlık Çalışanları için bir milat olduğuna da vurgu yapan Şanlı, daha sonra şunları söyledi. “Sağlık çalışanlarını tek çatı altında toplayacak ve onların zor günlerinde yalnız olmadıklarını hissettirecek bir oluşumdur. Derneğimiz Sendikaların alternatifi değildir. Tamamen Sosyal Dayanışma duygusunu ön plana çıkartacak Sağlık Çalışanlarının kendilerini yuvalarında hissedeceği, kendilerinde olan bir kuruluşudur. Zaman içerisinde görülecek ki yaptığımız bu hareket ses getirecek ve Sağlık çalışanı arkadaşlarımız bu oluşumun içerinde olmaktan mutlu olacaklardır. Bu vesileyle Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran yoğun işleri nedeniyle açılımıza katılamayıp çelenk gönderen tüm saygı değer büyüklerimize şahsım ve yönetim kurulum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Açılışa Settar Kaya ve Azerbaycan Başkonsolosluğu temsilci, Kars Devlet Hastanesi Başhemşiresi Nurten Kırçiçek’in yanı sıra Milliyetçi hareket Partisi Milletvekili Adayı İlk –San Eski Genel Başkanı Harun yenice Milliyetçi Hareket Partisi Kars il Başkanı Muhsin Ağcay, Türkiye Kamu-Sen Kars Eski İl Başkanı Hasan Gökçay, Türk Sağlık-Sen Başkan Yardımcıları Dr İsmail Aydın, Ednan Kılıç, Erkan Yıldız Türk Eğitim-Sen Başkan Yardımcısı Ali Murat Namlı, Türk Yerel Hizmet-Sen Kars İl temsilcisi Muarem Güngör katıldı, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü prof Dr Sami Özcan, Ak Parti İl Başkanı Enser Erdoğdu, , Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği, Türk Sağlık-Sen Sendikası, Türk Eğitim-Sen Sendikası, Dolunay Derneği, Durmuşlar A.Ş,Kars Devlet Hastanesi Çalışanları, Kars Doğumevi Hastanesi Sağlık Çalışanları, çok sayıda Eczaneler, çok sayıda kuruluş çelenk gönderdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.