1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Ucube" Herkesi Üzdü
Ucube Herkesi Üzdü

"Ucube" Herkesi Üzdü

CHP’li Belediyenin Cami Minarelerini Ucube’ye benzetmesi Diyanet İşleri Başkanını üzdü...

A+A-

Kars’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cami minarelerinin Kars’taki İnsanlık Anıtı’na benzetilmesi ve “Ucube” yazısının asılmasıyla ilgili soruları cevaplarken, çok üzüldüğünü söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kars İl Müftülüğü’nün düzenlediği Kız Kuran Kursu temel atma törenine katılmak için Kars’a geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i Kars Havaalanında, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü İlyas Gümüş karşıladı.

Buradan Kars Valiliği’ne geçen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ucube” diyerek Kars’taki heykelinin yıkılmasını istediği heykeltıraş Mehmet Aksoy’a destek vermek amacıyla Eskişehir’de açılan “Ucube-Ebucu” adlı karma sergide yer alan cami mahyasına konulan “Ucube” yazısı ile türbanlı bir kadının yüzünün sütyen figürüyle resmedilmesi sorularını cevapladı.

KARS’TAKİ ANITIN DİNİ KONUSU SÖZKONUSU DEĞİL

Görmez, “Kars’taki anıt konusu bizim diyanet İşleri Başkanlığı olarak ilgi alanımızın, hizmet alanımızın dışında bir konudur. Estetik, sanatsal bir konu ve bunun her hangi dini konusu söz konusu değil. Bende bugün Kars’a gelirken uçukta gazeteleri inceledim.” dedi.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

Gazetelerde haberi okuduğunda büyük üzüntü duyduğunu da belirten Görmez, “Buradaki konunun alternatifi milletimizin varlığı ve sembolü haline gelen cami değildir. Birileri eleştirecekse elbette özgürce, her türlü eleştirisini yöneltebilmeli ama cami ve mabed bizim hem ibadet mekanımız hem de bizim özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgeleri olan mekanlardır. İstiklal Marşına camiyi ve ezanı yerleştiren ben başka millet hatırlamıyorum. Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli, Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Bu İstiklal Marşı’nın bir parçası. Dolayısıyla camiyi ve mabedi bu konuya bulaştırmak, bu konunun alternatifi gibi göstermek hele hele camilerin minarelerinin arasına “Ucube” diye bir kelime yazmak yakışmamıştır. Çük üzüldüğümü yeniden ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Görmez daha sonra Cuma Namazını kıldırmak ve vaaz vermek için Merkez Camii’ne geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.