1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Prof.Dr.Görmez Cuma Namazı kıldırdı
Prof.Dr.Görmez Cuma Namazı kıldırdı

Prof.Dr.Görmez Cuma Namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kars’ta Cuma Namazı kıldırdı...

A+A-

Yatılı Kız Kuran Kursunun temel atma törenine katılmak iç Kars’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Merkez Camii’nde Cuma Namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cami girişinde Karslıların sevgi gösterileriyle karşılandı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Görmez, daha sonra vaaz verdi.

Vaazın ardından minbere çıkan Görmez, hutbe okudu ardından da Cuma namazını kıldırdı.

Görmez, vaaz ve hutbede şunları söyledi: “İnsanı insan kılan değerler vardır. İnsan düşünen varlıktır, insan konuşan varlıktır, insan seven varlıktır, insan hisseden varlıktır. Ama bunların temelinde eğer Rabbini tanımıyorsanız, eğer rabbinin gönderdiği kitaptan habersizseniz, Resullullah Efendimizden habersizseniz o zaman insanı insan kılan o değerler kaybolacaktır. Bu seferde biz önce sahip olduğumuz nimetin farkında olmalıyız. Biz çok büyük bir servetin sahibiyiz. Allah’a inanmak gibi büyük bir hazineye sahibiz. Muhammed Mustafa (SAV) gibi büyük bir servete, bir hazineye, büyük bir şerefe sahibiz. Kur’an-ı Kerim; Bize Hakkı öğreten, bize rabbimizi öğreten, peygamberleri öğreten, bize nisan olmayı öğreten, bize adaleti öğreten, bize ahlakı öğreten, bize anne ve babamıza nasıl davranacağımızı öğreten, bize komşumuza nasıl muamele edeceğimizi öğreten, bize nasıl bir dost olacağımızı öğreten, bize nasıl bir arkadaş olacağımızı öğreten böyle muazzam ve muhteşem bir kitaptır. Cenab-ı Hak’ka sonsuz şükürler olsun ki, biz böyle büyük servetlere sahibiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.