1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç Yeni Araç
Üç Yeni Araç

Üç Yeni Araç

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne 1 milyon 267 bin TL’ye alınan 3 yeni greyder için araç parkında tören düzenlendi.

A+A-

Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, meclis üyelerinin kararıyla, Vali Ahmet Kara’nın ışık tutarak yön vermesiyle iş makinesi parkını güçlendirdiklerini söyledi.

 

Bugüne kadar 9 adet kamyon, 6 adet greyder, 6 adet pikaptan sonra bugünde 3 adet yeni greyderi makine parkına kazandırdıklarını belirten Salgar, “Yeni aldığımız greyderlerin toplam maliyeti 1 milyon 267 bin TL’dir. Greyderlerin özel idare çalışmalarına güç katacağını düşünüyorum. Burada emeği geçen valimize, il genel meclisi başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da, eskiden özel idarelerde 1968 model araçlarla hizmet yapıldığını söyledi.

 

Makine parkını son model araçlarla güçlendirdiklerini ifade eden Yağcı, “Köylerimizde içme suyu sıkıntısı şuan bitmiş durumda. 2011’de köylerimizin artık su problemi kalmayacak.” diye konuştu.

 

Vali Ahmet Kara ise, İl Özel İdaresinin araç parkını her geçen gün biraz daha zenginleştirdiklerine dikkati çekerek, “Eski araçlarımızı artık hizmetten çıkarma yoluna gideceğiz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi araçlar çok eski olunca çalışma maliyetleri fazla oluyor. Oda bize hizmetin pahalıya mal olmasına sebep oluyor. Yeni araçlarımızla yollarımızı, sularımızı köy hizmetlerimizi daha güzel yapar hale geldiğimizi görüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yeni alınan iş makinelerini kullanacak operatörlere de tavsiyelerde bulunan Kara, şunları söyledi: “Yeni araçları kullanacak operatörleri il özel idaresi iyi seçsin. En kalifiye elemanlarımızı bu araçların başına versinler. Bu operatörlerimizde lütfen araçlarımızı iyi kullansınlar. En güzel teşekkür alınan aracı, alınan hizmeti en uzun süreli kullanmaktır. Operatörlerimiz bu araçları en dikkatli ve yararlı şekilde kullansınlar.”

 

Kars’ın köylerinde içme suyu sıkıntısının giderildiğini sadece Ani harabelerinde ki Ocaklı köyünde bazı sorunlar olduğunu ifade eden Kara, şöyle konuştu:

“Ani Ocaklı köyünde su sıkıntısı olmaması gerekir. Turiste hizmet eden bir yer orası. Ama ne yazık ki terfili sistem olması nedeniyle elektrik paralarını ödeyememeleri sonucu suları akmıyordu. Şu anda cazibeyle su kaynak problemi halledildi. 2011 yılına suyu olmayan köy kalmadan gireceğiz. Su problemi dünyada hep olacak. Yarın da şebekesi olmayan köylere şebeke yapacağız. Ama en azından köylerimizde artık çeşmelerimiz akıyor. Çeşmelerin akmadığı bir yeri medeni saymak mümkün değildir. Bu araç ve gereçlerde yollarımıza ve içme sularımıza kullanılıyor. Bu sene yol konusunda da iyiydik. İş makinemizin gitmediği köy yolu olmadı. Önümüzde ki yılda hizmetimizi asfalta doğru kaydıracağız. Artık yol standartlarımız altyapı itibariyle iyi oldu. Şuanda stabilize olarak ulaşılamayan herhangi bir köyümüz yoktur. Yeni alınan araçlarımızda köylümüze milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından greyderlerin açılışını Vali Ahmet Kara, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar yaptı.

 

Operatörler tarafından çalıştırılan greyderlerin saha içerisinde gösteri yapmasıyla tören sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.