1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üç bayram bir arada
Üç bayram bir arada

Üç bayram bir arada

Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı bir arada kutlanacak...

A+A-

Kars Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl Türkiye’de bir ilke imza atılacak. Kars Belediye Başkanlığı ve Halk Müziği Derlemecisi Salih Şahin tarafından hazırlanacak olan “Türkiye Türkü Bayramı”nda Kars tarihinde ilk kez 3 bayram bir arada kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı adı ile yapılacak olan etkinliklerin projesini Halk Müziği Derlemecisi Salih Şahin yaparken, Kars Belediye Başkanlığı da projeyi hayata geçirecek.

 

Proje kapsamında birçok dal ve uygulamada Türkiye’de ilk kez Kars’ta hayata geçirilecek. Kars’ta 29-30-31 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak olan ‘1. Kars Türkiye Türkü Bayramı’nda Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşu ve Türkiye Türkü Bayramı coşkusu bir arada yaşanacak. Programı TRT, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir kurum ve kuruluş destekleyecek.

 

Halk müziğinin gelişmesi açısından bu projenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yazar ve Halk Müziği Derlemecisi Salih Şahin; “Yurdumuzda Halk Müziği’nin gelişmesi açısından çok önemli idi. Projeyi Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a anlattım. Olabileceğini ve destek vereceğini söyledi. 40 yıl Anavatan’dan ayrı kalan Kars’ın Anayurda tekrar kavuşması Kars için çok önemlidir. Milli kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin halk müziğimizin yaşaması ve türkülerimize sahip çıkılması açısından bu son derece önemli bir proje. Bu açıdan 3 bayram bir arada dedik. Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın kurtuluşu ve Türkü Bayramı bir arada kutlanacak. Bu 3 bayrama da sahip çıkmalıyız ve önemini kavramalıyız” dedi.

 

TÜRKİYE TÜRKÜ BAYRAMI’NDA İLKLERE İMZA ATILACAK

 

İlk kez 3 bayramın bir arada kutlanıyor olacağına dikkat çeken Şahin, Türkü bayramı yarışmasında ilklere imza atacaklarını söyledi.

 

Halk Müziği Derlemecisi Salih Şahin; “Yarışmada Türkü derleme dalı, Aşık türküsü dalı, türkü beste dalı ile yöresel türkü dalı olmak üzere 4 dalda yarışmacılar çağrılacak. Derleme türkü dalında hiç duyulmamış söz ve müzik aranacak. Aşık türküsü dalında aşıklar halk müziği tarzında türkü yapacak. Yapılacak türkünün söz ve müziği duyulmamış olacak. Türkü beste dalında ise Cumhuriyet, Kars ve Türkü konulu yarışma yapılacak” diye konuştu.

 

Kars’ta ilk kez düzenlenecek olan ‘Türkiye Türkü Yarışması” müracaat forumları Valiliklere, Kültür ve Turizm Müdürlüklerine gönderilmeye başlandı.

 

Yarışmaya katılacak olanların eserlerini en geç Ekim ayı başına kadar CD ile Kars Belediye Başkanlığı’na göndermeleri gerekiyor.

 

Kars Belediyesi kültür etkinleri kapsamında yapılacak olan “Türkiye Türkü Bayramı”na TRT ve Kültür Bakanlığı tarafından sanatçı gönderileceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.