1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TYSD’nin öğrencilere destekleri sürüyor
TYSD’nin öğrencilere destekleri sürüyor

TYSD’nin öğrencilere destekleri sürüyor

​​​​​​​Türkiye Yardım sevenler Derneği (TYSD) Kars İl Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, geçen yıl 204 öğrenciye yapmış oldukları burslara bu yıl da 93 öğrenci ilave ettiklerini belirtti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Üniversite ile hayatlarında yepyeni bir döneme başlangıç yapacak olan öğrencilerimiz için bu zamanlar en çok umutların yeşerdiği, hayallerin kurulduğu ve geleceğin şekillendiği dönem. Gençlerin gelecek için planlar yaptığı bu dönemde, küçük bir miktar olarak gözükse de bursun katkısı oldukça önemli.

Burs; yani mali destek bulamadığı için hemen her yıl on binlerce gencimiz öğrenim hayatını yarıda bırakıyor ya da çok zor koşullarda öğrenimini sürdürmeye çalışıyor.

TYSD Kars Şube Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, “2017 ve 2018 yılı içerisinde 204 öğrencimize yapmış olduğumuz burs yardımlarına bu yıl 2018 ve 2019 yılı için 93 öğrencimizi daha ilave ederek eğitim ve öğretime büyük katkı sağladığımızı düşünüyorum, katkılarımız artarak devam edecektir.” dedi.

Güçlü devlet için eğitimin şart olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, “Bir insanın başarıyı yakalaya bilmesi için kendini geliştire bilmesi eğitimle mümkündür, olmazsa olmazıdır. Vatandaşları iyi eğitim olmuş toplumlar, her zaman dünya devletleri için de saygın zengin, ilimde önde ve güçlü bir konuma sahiptir.” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım, “Milletler eğilmek, bükülmek istemiyorlarsa eğitime ve bilime önem vermeleri gerektiğini mutluluğun ve kalkınmanın en iyi çözüm yolu ilim olduğunu bilmelidirler. Öğrenimin yaşı yoktur her çocuk ana kucağından itibaren eğitim ve öğretim görür. Devletin eğitim ve öğretime verdiği ve vereceği önem geleceğimizin teminatı olacağını unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

Kars’ta zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerimize maddi ve manevi desteği sürdürmek gerektiğine dikkat çeken Başkan Yıldırım, şunları söyledi:

“Elimizden geldiğince desteklerimizin devam edeceğini söyleyen Yasin Aşkın Yıldırım şahsım ve TYSD Derneği olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olacağımızı önceliğimiz eğitim ve öğretim olduğunu, her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim öğretimini sürdüren öğrencilerimize burs ve kitap desteği sağladık ve yanların da olmaya devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.