1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkü Bayramı başladı
Türkü Bayramı başladı

Türkü Bayramı başladı

Birinci Türkiye Türkü Bayramı Kortej yürüyüşü ile başladı…

A+A-

Gazeteci ve Müzisyen Salih Şahin projelendirdiği, Kars Belediyesi’nin organize ettiği Birinci Türkiye Türkü Bayramı, Cumhuriyet törenlerinin ardından kortej yürüyüşüyle start aldı.

 

Kars Valisi Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Belediye Meclis üyeleri, gaziler ve vatandaşların katıldığı yürüyüş, Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi binasında sona erdi.

 

Türkü Bayramıyla ilgili açıklama yapan Vali Ahmet Kara, “Belediyemizce organize edilen Türkü Bayramı tam denk geldi. Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşu ve Türkü Bayramı. 3’ü bir arada. Kars aşıklık geleneği olan, Türkü geleneği olan bir kentimiz. Dolayısıyla bu Türkü bayramı fevkalede bu iki bayramı da anlamlı hale getiriyor. Tüm Karslıları Türkü Bayramına davet ediyoruz. Çünkü bizler onların geleneklerini yaşatmak için bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu güzel geleneği umut ediyorum ki sonsuza kadar sürdürürüz. Kars’ımızın türküleri, halk folkloru, halk kültürü, somut olmayan kültür ebediyen yaşasın istiyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Türkü Bayramı olarak kutlanır. Türkü, Türk’ün en büyük geleneklerinden, en büyük kültürlerinden biridir. Onun için Türkü Bayramı Kars’a hayırlı olsun.” dedi.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, “Türkiye genelinde ve özellikle de Kars, Ardahan ve Iğdır illerine ait unutulmaya yüz tutmuş türkülerimizin yeniden gündeme gelmesi ve canlı kalması için bir adım attık. Böylelikle hem de Kars ismini, kültürüyle de öne çıkarmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.