1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türksoy'dan Tarihi Çağrı
Türksoydan Tarihi Çağrı

Türksoy'dan Tarihi Çağrı

Dünya Karapapak Türkleri Kurucu Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Kars, Ardahan ve Sivas Belediye Başkanlarına tarihi bir çağrı yaptı.

A+A-

26 Temmuz’un Büyük Azerbaycan Türklüğü'nün bir parçası olan Borçalı Türkleri'nin birlik ve dayanışma günü olduğunu hatırlatan Tüksoy, bu vesileyle nüfusunun önemli kısmı Borçalı kökenli olan Kars, Ardahan ve Sivas’ın Belediye Başkanlarına çağrıda bulunak bu tarihte Borçalı Türklerinin maddi ve manevi olarak yanında olmalarını istediğini söyledi.

Türksoy, başta Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta olmak üzere Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın Borçalı kökenli Karapapak Türkleri'nin oylarıyla belediye başkanı olduklarına dikkat çeki.

Her üç belediye başkanının da herşeyden önce Borçalı Halkı'na vefa borçlarının da olduğunu açıklamasında belirten Türksoy: “Bu insanların her birinin Ulu Türk Yurdu Borçalı da akrabaları yaşıyor. 26 Temmuz'da bu kardeşlerimizin maddi-manevi yanında olmanızı bekliyoruz. Balkan kökenli belediye Başkanlarının Balkanlar'daki soydaşlarımıza gösterdiği duyarlılığı sizin de Borçalı'ya göstermenizi bekliyoruz. Borçalı'nın bu desteğe ihtiyacı var. Göktürkler'in yiğit, mert ve misafirperver torunları olan Borçalı Türkleri bunu hiçbir zaman unutmayacaklardır. Dünya Karapapak Türkleri Birliği olarak Türkiye'deki 7 milyon KARAPAPAK Türkü adına bundan sonra bu tür önemli hadiselerle ilgili siyasilerin ve yöneticilerin tavırlarını yakından takip edeceğiz ve medya vasıtasıyla doğruları ve yanlışları, vefasızlıkları ve aymazlıkları toplumumuzun bilgisine sunacağız. Şimdiden herkes ona göre tavrını belirlesin! Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.