1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye’de güneşi ilk önce görecek olan (GES) Kağızman’da
Türkiye’de güneşi ilk önce görecek olan (GES) Kağızman’da

Türkiye’de güneşi ilk önce görecek olan (GES) Kağızman’da

​​​​​​​Kağızman Belediyesinin yüzde 51 hissesine sahip olduğu Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesinde sona gelindi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İlçeye ve Kağızman Belediyesine büyük bir kaynak yaratacak olan projenin yıllık ortalama 1 milyon 100 bin TL gelir getirmesi hedefleniyor. Bu proje ile Kağızman Belediyesinin ekonomisi büyük ölçüde kaynak sağlanacak.

1,134 megavat (MWp) gücünde kurulan güneş santrali Türkiye’de güneşi ilk gören GES unvanına sahip olacak. Kars Kağızman Belediyesi’nin faaliyete geçireceği proje, Kars’ın Merkez ilçesine bağlı Ortagedik Köyü mevkiinde 1,134 MWp (990 kWe) büyüklüğünde bir güneş santrali olacak.

Projesi tamamlanmak üzere olan santralin kurulmasında Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ve Bülent Kılıçoğulu’nun büyük katkıları ve emekleri olduğu öğrenildi.

Öte yandan Kağızman Belediye Başkan Vekili Recep Kişioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Çolak, MHP ilçe Başkan Yardımcısı Sülhettin Şen ve MHP ilçe yönetim kurulu üyesi Murat Öztürk projeyi yerinde inceledi.

Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan sınırına santralin 11 km mesafede yer aldığı ve santralin bu konumuyla Türkiye’de her sabah güneşi ilk gören 1 MW’lik lisanssız GES unvanına sahip olacağına vurgu yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.