1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye Gençlik Birliği : Soykırım Yapılmadı
Türkiye Gençlik Birliği : Soykırım Yapılmadı

Türkiye Gençlik Birliği : Soykırım Yapılmadı

Türkiye Gençlik Birliği Kars İl Başkanı Nesim Özdemirci, Ermeni soykırımının yapılmadığı ifade ederek, açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye Gençlik Birliği Kars İl Başkanı Nesim Özdemirci tarafından yapılan açıklama şöyle :

Değerli Kars halkı,

24 Nisan’ı sözde Ermeni soykırımının başlangıç tarihi olarak kabul ettirme uğraşında olanlara meydan okumak için buradayız. Ve biz emperyalizmin bu iftirasına ve saldırısına karşı, 1915 olaylarında vahşice katledilen canlarımızın, vatandaşlarımızın huzurunda bu açıklamayı yapıyoruz.

Ermeni Soykırımı yalanı ulusal egemenliğimizi, devlet egemenliğimizi, Cumhuriyetimizin ve Milli Devletimizin meşruiyetini, kuruluş temellerini hedef almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir soykırımın üzerine kurulduğu iftirasını atmaktadır. ABD emperyalizminin vatanımızı parçalayarak İkinci İsrail sözde Kürdistan kurma planının bir parçasıdır.

“Türkler önce Ermenilere soykırım uyguladı, şimdi Kürtleri katlediyor, o yüzden gidelim Türkiye’yi parçalayalım, bölgemizde ikinci bir İsrail kuralım” dayatmasına boyun eğmemizi istediler.

Tarihimizle kavgalı hale gelmemizi, kahramanlarımızdan utanmamızı istediler. Vatan savunmamızı, İstiklal Savaşı’mızı dahi savunamaz hale düşürülmek istendik.

İşte bir milletin milli onuru, direnme gücü, kimliği böyle bir saldırıyla silinebilirdi, esarete ve parçalanmaya böyle böyle razı edilebilirdi ancak. Savaşlar önce zihinlerde kazanılır.

Fakat ne mutlu ki Milletimiz bu esaret zincirlerini, diz üstü çökertme girişimini tarihin çöplüğüne atmıştır. Emperyalist yalanların ömrü her gün kendi sonuna ilerleyen emperyalizmden bile kısa sürmüştür.

Ey bugün İsrail dehşetinin baş destekçisi, kan emici emperyalist dünya;

Sizin Ermeni Soykırımı yalanlarınızı AİHM’in 2. Dairesi ve Büyük Dairesi’nin Perinçek-İsviçre Davası’nda verdiği iki ayrı kararla tarihe gömdük.

2017’de Ali Mercan ve arkadaşlarının AİHM’de kazandığı üçüncü dava ile zaferimizi perçinledik.

Türk Milleti’ni ve onun kahramanlarını soykırımcı ilan edemeyeceğinizi tüm dünya ve hukuk önünde kabul ettirdik.

Bu dava ile AİHM neye hükmetmiştir?

1)Soykırımın hukuki bir tanım olduğunu ve yetkili mahkeme kararı olmadan hiçbir fiilin soykırım olarak tanımlanamayacağını, bu sebeple Ermeni Soykırımı’nın da olmadığını kabul ettirdik.

2)1915 olaylarının Yahudi soykırımı ile aynı kategoride değerlendirilemeyeceğini kabul ettirdik.

3)Parlamentoların, meclislerin, politikacıların sözde soykırım kararları almasının hiçbir hukuki zemini olmadığını ve soykırımı reddetme özgürlüğünü engelleyemeyeceklerini kabul ettirdik.

AİHM Kararı var, soykırım yok!

1915 olayları Yahudi soykırımıyla aynı kategoride değil.

Doğu Perinçek ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın liderliğinde 2005 yılında kurulan Talat Paşa Komitesi’nin destansı mücadelesiyle bu büyük zafere ilerledik.

Onlar hedefe Talat Paşa’yı koymuştu, vatansever öncüler Talat Paşa’yı bayrakları yaptı.

Avrupa devletleri “soykırımı inkar etmeyi” suç olarak kabul etmişlerdi. Engizisyon mahkemelerinin kurduğu cadı kazanları gibi, Avrupa’nın ortasına yeni cadı kazanları kurdular.

Talat Paşa Komitesi; Lozan’da, Paris’te, Berlin’de haçlı ortaçağın yalanlarına meydan okudular. Doğu Perinçek’i gözaltına almak istediler, soykırımı inkar ettiği için hakkında davalar açtılar.

İşte bu mücadelelerin sonunda 2015 Perinçek-İsviçre Davası’nda AİHM Büyük Dairesi’nin verdiği kararla bu haçlı emperyalizmine karşı verdiğimiz mücadeleyi kazandık.

O zamanın iktidar sahipleri de bu mücadelenin paçasından çekiştirmeye kalktılar, aman gitmeyin, aman yapmayın, Türkiye’yi daha zor duruma düşürürsünüz dediler. Engel olmaya kalktılar.

Tüm bunlara rağmen;

Türk Milletini katliamcı bir millet ilan ettirmedik,

Vatan savunmamıza leke sürdürmedik,

Cumhuriyetimizin temellerini savunduk,

Talat Paşamızın 1921’de Almanya’da, kendi generallerinin tanıklıklarını kabul etmeyen tarafgir emperyalist mahkemelere karşı yaptığı tarihi savunmayı kesin zafere ulaştırdık.

Çanakkale neyse, Dumlupınar neyse, Sakarya neyse, 1915 yılında uygulamak durumunda kaldığımız tehcir kararı da odur. O tehcir ve iskan kanunu sayesinde İstiklal Savaşımızı verebildik ve kazanabildik.

Şimdi o emperyalist merkezlerin meclislerinde aldıkları sözde soykırım kararlarını tek tek iptal ettireceğiz. Soykırım yalanlarını ders kitaplarından çıkarttıracağız. Yeni mücadeleler önümüzdedir.

Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır.

Ermeni Soykırımı uluslararası bir yalandır.

Ermeni Soykırımı tarihsel bir yalandır.

Biz soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.