1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm Gezi Rotaları Belirlenecek
Turizm Gezi Rotaları Belirlenecek

Turizm Gezi Rotaları Belirlenecek

SERKA, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve komşu illerle bağlantılı olarak yürüyüş, bisiklet, manzaralı araç turu, cip safari, parkurları ile açık hava faaliyetlerinin yapılacağı kültür ve inanç turları için rota belirleme çalışması başlattı.

A+A-

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, yaptığı açıklamada, Ajans'ın, serhat illeri olan Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da faaliyet gösterdiğini, bu illeri bir bölge olarak tasavvur etmek ve bunların değerlendirilmemiş olan tüm potansiyellerini ortaya çıkarmak için rota belirleme çalışması başlattıklarını ifade etti.

Ajans olarak yapılan faaliyetlerin ana çerçevesini "bölgesel kalkınma" konsepti oluşturduğunu belirten Dr. Tutar, bölgenin coğrafi yapısı, kültürü, tarihi, stratejik konumu dikkate alındığı zaman potansiyel ana unsurların ortaya çıktığını ve bunların başında da turizmin geldiğini ifade etti.

Anadolu'ya ilk giriş güzergahı olan ve Selçukluların Anadolu'yu fethetmeye gelirken bu bölgeyi kullandığını, Ermeni, Gürcü ve Ruslara ait eserlerin bulunduğu, serhat illeri bölgesinin uygarlığın kesişim noktası olduğunu kaydeden Dr. Tutar, şunları kaydetti:

"Bölgemizdeki zenginliği nasıl tanıtabiliriz, nasıl bir yol haritası çizebiliriz ve turizm payından bölgemiz nasıl daha fazla istifade ederiz' diye baktığımız zaman tur operatörleri bunların rotalarının çıkartılmasını istiyorlar. Yani yürüyüş ve kültür rotaları ile kültür envanterlerini çıkarmalısınız, gastronomiyle ilgili mekânları belirlemelisiniz, levhalar, tabelalar koymalısınız. Burada yerel sahiplenme duygusuyla biz bu işi başardığımız zaman, tabelaları diktiğimiz zaman artık çok rahat bir biçimde insanlarımız emniyet içerisinde nereden geldiklerini, nereye gideceklerini çok rahat bir biçimde bulabilirler. Bu bağlamda bize verilmiş olan bu tavsiyelerin tümünü dikkate alıp, kayıt altına alıyoruz. Bu rotaların çıkarılması projesi dört il için geçerlidir."

Yaklaşık 1 yıl sürecek rota belirleme çalışmalarına Kars'ın Sarıkamış ilçesinden başladıklarını belirten Dr. Tutar, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır illerindeki rotalar belirlendikten sonra, bu illere bağlantılı olabilecek, Kars-Erzurum, Kars-Ardahan, Artvin-Kars, Iğdır-Doğu Beyazıt ve Ağrı-Van rotalarını çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.