1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizm Farkındalığı kursu
Turizm Farkındalığı kursu

Turizm Farkındalığı kursu

“Turizm Farkındalığı” konulu “Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursu” Sarıkamış'ta başladı.

A+A-

Kars’ta turizm sektörünü harekete geçirmek için faaliyetler yürüten Doğu Anadolu’da Kültür Turizmi İçin İttifaklar BM Milletler Ortak Programı kapsamında 29 Kasım–8 Aralık 2010 tarihlerinde turizm sektörü çalışanlarına yöneticilere yönelik olarak “Turizm Farkındalığı” konulu “Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursu” Sarıkamış'ta başladı.

 

Kars Kent Konseyi’nde 3 gün önce başlayan kurs, Sarıkamış Ce-Mar Toprak Otel’de devam ediyor. Otel, restaurant ve cafe/bar yöneticileri ve çalışanları ile ilgili kurum ve kuruluşlardan yetkililerin katıldığı eğitici eğitimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen eğitimciler Ömer Hammutoğlu ve Özgül Demir tarafından veriliyor. Sarıkamış Ce-Mar Toprak Otelde başlayan kursa turizm sektöründe çalışan yaklaşık 35 kişi katılıyor.

 

Eğitim kapsamında ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Akıncı ile kültür ve turizm uzmanları Abdullah Kasım Sonkaya ve Serkan Emir Erkmen de ders verecekler.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü eğitimcilerinden Ömer Hammutoğlu yaptığı açıklamada, düzenlen bu kurslarda turizm sektöründe çalışan yönetici ve bölüm sorumlularına profesyonel çalışma sistemi, standardı yükseltme, daha verimli olabilme konularının slayt gösterimi ile anlatılacağını belirterek, burada verilecek eğitimle birlikte müşterilerle empati kurulması ve bu sayede hizmet kalitesinin ve verimin yükseleceğini ifade etti.

 

Kurs bitiminde başarılı katılımcılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından birer sertifika verilecek. Sertifika almaya hak kazananlar, daha sonra başka eğitim kurslarında eğitici olarak görev alacakları bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.