1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TT’den Ücretsiz İnternet
TT’den Ücretsiz İnternet

TT’den Ücretsiz İnternet

Türk Telekom’dan yaz tatilinde Karslı öğrencilere ücretsiz internet imkanı sunulduğu bildirildi.

A+A-

Türk Telekom’dan yapılan açıklamada; “eğitimsiz bir gelecek, internetsiz bir eğitim düşünülemez” anlayışından hareketle, bir yıldan az bir sürede inşa ettiği tüm Türkiye’deki 937 İnternet Evi’nde okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle yoğunluk yaşandığı belirtildi. Türk Telekom, tarafından Türkiye’nin 81 ilindeki İnternet Evleri’nde bulunan yaklaşık 19 bin bilgisayarda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz internet hizmeti sunulduğunun ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

 

“Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un 2009 yılı itibariyle ‘eğitimsiz bir gelecek, internetsiz bir eğitim düşünülemez’ anlayışı ile hayata geçirdiği ve 2010 yılı itibariyle ‘Türkiye’ye değer’ çatı markası altına topladığı önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan İnternet Evleri, yaz tatili ile birlikte yoğun ilgi toplamaya başladı. Türkiye’nin 81 ilinde, yaklaşık 19 bin bilgisayar donanımı ile ücretsiz internet hizmeti sağlanan 937 İnternet Evi, önünde gençlerin uzun kuyruklar oluşturduğu merkezler haline geldi.

 

Türk Telekom Doğu Bölge Müdürü Ergin Bektaş, “Bölgemizde, 106 adet İnternet Evi ile her gün yaklaşık 3 bin insana internetten ücretsiz olarak yararlanarak, bilgi, genel kültür ve becerisini geliştirme fırsatı sunuyoruz” dedi.

 

Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Özellikle okulların kapanması ile başlayan yaz tatili sürecinde, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli, Van illerinde bulunan internet evlerine ülkemizin geleceğini temsil eden geçlerimizin yoğun ilgisi, projenin insanımıza kattığı değerin en güzel göstergesi. Başta genç nesil olmak üzere, tüm bölge halkımızı merkezlerimizde görmekten ve onlara hizmet vermekten gurur duyuyoruz.”

 

Her ilçeye, ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet erişimini içeren birer İnternet Evleri projesi ile Türkiye’de bilgisayar ve internet kullanımının ülke genelinde yaygınlaştırılması ve herkese internete erişim imkanı sağlanması hedefleniyor. Türk Telekom İnternet Evleri’nde, her gün yaklaşık 40 bin kişi, ücretsiz olarak internete erişiyor. Öğrenciler başta olmak üzere ev hanımları ve internetten yararlanmak isteyen herkese açık olan internet evleri ücretsiz olarak internetten yararlanma fırsatı sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.