1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trendyol Süper Lig Seyirci Ortalaması
Trendyol Süper Lig Seyirci Ortalaması

Trendyol Süper Lig Seyirci Ortalaması

Trendyol Süper Lig seyirci ortalaması oldukça yüksek seviyede olan müsabakaları içerisinde bulundurmaktadır. Seyirci ortalamasına dair bilinmesi gereken tüm detaylar burada!

A+A-

Trendyol Süper Lig ülkemizin en yüksek başarı seviyesine sahip olan ligi olarak bilinmektedir. Bu ligin hem fiziki seyirci sayısının hem de maçları takip eden kişi sayısının oldukça yüksek seviyede olması dikkat çeken hususlar arasındadır. Takımların seyirci sayıları analiz edildiği zaman iç saha ve dış sahada bu durum farklılık gösterebilmektedir. İç sahada en yüksek seyirci kapasitesine sahip olan üç büyüklerin dış sahalarda da deplasman tribünlerinde takımlarını yalnız bırakmadıkları görülmektedir. Bein Sport üyeliği ile kısa bir süre içerisinde müsabakaları televizyonunuzdan da sorunsuz bir biçimde takip etmenize şans verilmektedir.

En Yüksek Seyirci Sayısına Sahip Olan Takımlar Hangileri?

Samsunspor Süper Lig üzerinden sorunsuz bir biçimde performans sergileyen takımlar arasında yerini almaktadır. Samsunspor’un Süper Lig kapsamında yer alması diğer takımların taraftarları tarafından da olumlu karşılanmıştır. Bunun asıl nedeni Samsunspor’un bir seyirci kitlesinin olmasıdır. Bu şekilde izlenen maçlar çok daha keyifli bir hale gelmektedir.

Trendyol Süper Lig seyirci ortalaması konusunda inceleme yapıldığı zaman en dikkat çeken takımların başında şunlar gelmektedir;

  • Beşiktaş’ın toplam seyirci sayısı 574 bin kişi olarak belirlenmiştir. Bu istatistik 16 maç üzerinden incelenmiş durumdadır.

  • Fenerbahçe’ni toplam seyirci sayısı ise 16 maç üzerinden 651 bin olarak hesaplanmıştır.

  • Galatasaray’ın seyirci sayısı 812 bin kişi olmuştur. Üç büyüklerin genel olarak bu listenin lideri konumda olması memnun edicidir.

Belirtmiş olduğumuz bu sayıların 2022-2023 sezonuna ait istatistikler olduğunu da eklemek gerekmektedir. Takımların bu sezon da ortalama aynı seyirci sayılarına ulaşması beklenmektedir. Takımların maddi gelirleri için stadyuma giderek maçı izlemenin çok büyük bir önem sahibi olduğunu unutmamalısınız. Takımına destek olmak isteyen kişilerin muhakkak bir kombine edinmesi gerekiyor.

Anadolu kulüplerinin de dikkat çekici seyirci sayılarına ulaştığı görülmektedir. Bu aşamada Anadolu kulüpleri arasında en iddialı seçeneklerden olan Adana Demirspor’un diğer birçok kulübü geri planda bırakacak bir seyirci sayısının olması dikkat çekmektedir. 2022-2023 sezonunda ADS 270 bin kişilik seyirci sayısına ulaşmış durumdadır. Ayrıca yapmış oldukları koreografilerle de lige renk katan takımlar arasında kendini göstermektedir. Sadece 3 büyüklerin maçlarının değil diğer maçların da aynı heyecan ile geçmesini sağlayan önemli takımlar arasındadır.

Takımların desteklenmesi için özellikle loca ve kombine satın alma sayısının çok yüksek olması gerekmektedir. Takımların hiç değilse kombine satışı üzerinden düzenli bir gelirinin olması oldukça büyük önem arz eder. Bu destekler üç büyükler için çok önemli olmasa da Anadolu takımlarının devam edebilmesi ve bütçe dengesi sağlanabilmesi için çok büyük bir önem arz etmektedir. Takımların genel performanslarının yüksek olması adına transferler yapabilmesi için her bakımdan seyirci tarafından desteklenmesi şarttır.

Bu süreç içerisinde özellikle Anadolu takımlarının büyük bir çoğunluk ile gerekli desteği alamadığı görülmektedir. İstanbul ilçelerine ait olan takımlar da seyirci desteği konusunda yetersiz kalabilmektedir. Bu aşamada kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer unsur da lisanslı ürünlerin satın alınmasıdır. Takımınıza destek olmak için birçok seçenek vardır. Bu seçeneklerin farkında olarak ve takımınıza maddi katkı sağlayarak sporu daha interaktif bir hale getirebilirsiniz.

Seyirci Desteği Düşüyor Mu?

Son dakika spor haberlerine bakıldığı zaman takımların seyircilerine sitem eder konumda olduğu görülmektedir. Özellikle pandemi döneminin sonrasında statların seyircilere kapatılmış olması büyük sorun yaratmıştır. Kulüplerin maddi durumdan büyük ölçüde olumsuz etkilendiği de görülmektedir. Seyirci desteğinin bu süreç içerisinde sıfırlanmış olması kulüplerin bilet satışından herhangi bir gelir elde edememelerini de beraberinde getirmiştir. Seyirci desteğinin düşmesinin yanı sıra pandeminin sonuçlanmasının akabinde kişiler üzerinde bırakmış olduğu etki ile toplu alanlara girmekte zorlanma durumu da ortaya çıkmıştır.

Takımların müsabakalarını izlerken Digiturk üzerinden de gerekli olan ödemeler takımlara aktarılmaktadır. Yayın hakkının alınması süreci aslına bakılırsa takımların da bir ek gelire sahip olması manasına gelmektedir. Bu takımların maçlarına gelen ilginin yüksek olması aynı zamanda takımların elde edeceği kazanımın da yüksek seviyede olması manasına gelmektedir. Fakat son dönemlerde yayıncı kuruluşların talep etmiş olduğu ödemelerin çok yüksek olması büyük bir sorun yaratabilmektedir. Bu sorunun ana nedeni ise kesinlikle ödemelerin çok yüksek seviyeye çıkmasıdır.

Takımların farklı liglerdeki müsabakalarının farklı yayıncı kuruluşlar tarafından alınması izleyicilerin birden çok kuruluşa kayıt olmasını zorunlu hale getirmektedir. Her futbolseverin de bu kadar aylık ödeme yapmaya gücü olmaması durumu olumsuz etkilemektedir. Tam da bu noktada internet üzerinden yapılan yayınlar devreye girer.

Birinci Lig ve Süper Lig Maçlarını İnternet Üzerinden İzleyin

Yerel futbol seçeneklerinin yayın hakkı da Bein Sport tarafından alınmıştır. Bu aşamada Türkiye Kupası ön elemelerinin A Spor tarafından üstlenildiği de görülmektedir. İnternet üzerinden maçları yakından takip ederek sorunsuz bir biçimde müsabakalar hakkında fikir sahibi olma fırsatını yakalayabilirsiniz. Yerel ligler ve daha kapsamlı uluslar arası ligleri inceleyebilmek için illa Digiturk üyeliği açmanız zorunlu değildir. İnternet üzerinden yapılan yayınları da takip etmenize şans verilmektedir. Her ne kadar stadyuma gelebilme imkanına sahip olan seyirciler üzerinden bir ortalama hesaplaması yapılıyor olsa da internet üzerinden takip eden seyircilerin sayısının da oldukça yüksek olduğu bilinmektedir.

Yayın akışının özellikle kalitesinin yüksek seviyede olabilmesi için HD işlem akışı sunabilen internet sitelerinden yana tercihinizi kullanmalısınız. Mobil veri tasarruflu olan seçeneklerden yana tercihin kullanılması ya da bunun yanı sıra mobile sistem ile de uyumlu olan bir ara yüze sahip olan maç yayıncılarının tercih edilmesi önerilmektedir. Takımınızı bizzat gidip izleme şansınız olmadığı zaman dilerseniz bu şekilde performansından haberdar olma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.