1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nevruz Türk Coğrafyasının Hürriyetidir!
Nevruz Türk Coğrafyasının Hürriyetidir!

Nevruz Türk Coğrafyasının Hürriyetidir!

​​​​​​​Müzisyen/Yazar Burak ULUBEYİ kaleme aldı…

A+A-

İnsan, yarattığı kültür sonucunda bugünkü sosyal yaşantısına kavuşmuştur. Hiçbir toplumla karşılaştırılamayacak kadar köklü, güçlü ve zengin bir geçmişi bulunan Türk milleti, binlerce yıldan beri güçlendirerek ve üzerine yenilerini ekleyerek yükselttiği kültürünü, bugünlere kadar taşımıştır. Bu kültür, bazı günlere önem atfederek toplumun ortak hareket etme bilincini geliştirmiş, birlik ve beraberliği pekiştirici bir unsur olmuştur. Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerinden birisi de kuşkusuz “Nevruz” yani “Yeni Gün”dür.

Doğa ile iç içe yaşayan ve toprağı “ana” olarak kabul eden Türk milleti, soğuk ve çetin geçen kış günlerinin ardından gelen ve ölümden sonra dirilişi, zorluklardan sonra gelen zaferi, kıtlıktan sonra bolluğu ve Allah’ın rahmet ve bereketini simgeleyen baharı büyük coşku içinde karşılamış, Nevruz Bayramı olarak kutlamıştır.

Nevruz ateşinin çevresinde dostluk, kardeşlik ve barış içinde el ele, gönül gönüle yer alması dileğimle, binlerce yıldır Edirne’den Kars’a ve bütün Türkistan coğrafyasına kadar hepimizin her Nevruz günü hep bir ağızdan söylediği, gönülden dilediği “Ey gece ve gündüzün tedbircisi, ey gözleri ve gönülleri başka hale çeviren, ey kudret ve halleri değiştiren! Halimizi en güzele çevir!” dualarına, can-ı gönülden eşlik ederek, tüm milletimizin Nevruz Bayramını kutluyorum. 

Burak ULUBEYİ

Müzisyen/Yazar

xx-093.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.