1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Toraman, “Doktorlara var, sağlık çalışanlarına yok!”
Toraman, “Doktorlara var, sağlık çalışanlarına yok!”

Toraman, “Doktorlara var, sağlık çalışanlarına yok!”

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, pandemi ile mücadele eden doktorların maaşlarına yapılan zammın, sağlık çalışanlarına da yapılmamasının anlaşılır bir şey olmadığını söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesi kapsamında doktorlara yönelik çok önemli ve sürpriz sayılacak açıklamalarda bulunduğun hatırlatan Toraman, tüm sağlık personelinin de pandemi sürecinde hayatlarını ortaya koyarak sağlık hizmeti verdiklerine dikkat çekti.

Ücret artışı konusunda sağlık emekçilerinin de özel bir düzenlemeyi hak ettiklerini ileri süren CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman açıklamasında; “Tabii ki doktorlarımız içinde bulunduğumuz bu hayat pahalılığında daha fazlasını hak ediyorlar. Ancak Sayın Bakana sormak lazım, tedaviyi doktorlarımız yapıyor ancak tedavi sürecinin bir parçası olan ebe, hemşire, sağlık memuru, hizmetli, şoförler, bilgi işlem personeli, klinik destek ve güvenlikte çalışanların hiç mi katkıları yok?

Servislerde yatan hastaların tedavilerini yapan hemşireler, ameliyathanelerden ameliyat olan hastaları odalarına taşıyan destek personelleri, Hastane, sağlık ocakları ve doktorlarımızın can güvendiklerinden sorumlu güvenlik personelleri, hastaların girişlerini tahlil , film vs. sonuçlarını sisteme giren çalışanlar. Hastalarımız hastane odalarında yatarken temiz ve hijyenik ortamda daha iyi tedavi almalarını sağlamaya çalışan temizlik görevlileri kısaca sağlık emekçileri herhangi bir özel düzenlemeyi hak etmiyorlar mı?

Sayın sağlık bakanının çalışan tüm sağlık emekçilerinin yaşam standartlarına katkı sağlayacak ücret artışlarında onların yanında olmaları gerekir. Bu konuda Sayın bakan üzerine düşen sorumluluk içerisinde hareket ettiğinde tüm toplum kesimlerinde memnuniyet yaratacaktır. Aksi taktirde sağlık emekçilerinde fırsat eşitsizliği herkese zarar verecektir. Umuyorum Sayın Sağlık Bakanı yeni ücret düzenlemelerini dikkate alır.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.