1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Klinik Psikoloji Nedir?
Klinik Psikoloji Nedir?

Klinik Psikoloji Nedir?

Ankara klinik psikolog pek çok kişi tarafından araştırılan kavramlardan bir tanesidir.

A+A-

Klinik Psikoloji Nedir?

Ankara klinik psikolog pek çok kişi tarafından araştırılan kavramlardan bir tanesidir. Klinik psikoloji bireylerin ya da ailelerin kapsamlı bir şekilde davranışsal sağlıklarının denetlenmesini sağlayan bilim dalıdır. Her yaştan, çeşitli sistemleri içine alan bu bilim dalı kapsamlı bir uzmanlık alanı olarak da ifade edilebilir. Psikopatolojisinin anlaşılması ve teşhislerin konulması, yaşam boyunca süren ruhsal sorunlar, kişilik testleri ile sentezleme yapılması, intihar ve şiddet gibi konularda danışma yeteneği, bilgi ve yöntemlerin özel olarak araştırılması gibi pek çok durumu kapsayan kinik psikolojide çeşitli soru ve sorunlar ele alınmaktadır.

  • Ciddi psikopatolojik sorunların yanı sıra yaşanabilecek küçük uyum sorunları
  • Rahatsızlık ve engellilik durumu
  • Psikolojik, davranışsal, sosyal, duygusal ve entelektüel uyumsuzluk

Tüm bu durumlara karşı ilk olarak değerlendirme yapılmaktadır. Ankara klinik psikolog tanısal görüşme sonrasında davranışsal olarak değerlendirmelerini yapacaktır. Bunun için psikolojik test yönteminden de yararlanılabilir. Çeşitli seviyeler olabilecek durumlarda aileler, bireyler ya da gruplara klinik hizmeti verilebilmektedir. Ayrıca davranışsal sağlık uzmanları tarafından danışma hizmeti ve sağlanmaktadır. Klinik psikoloji bilimi ile ilgili bilgi ve yöntemlerin özel bir şekilde araştırılması gerekmektedir.

Ankara klinik psikolog olarak okullar, hastaneler, danışmanlık merkezi, özel sağlık bakım uygulamaları ve hastane sistemleri için özel eğitimler de verilmektedir. Klinik uygulama üzerine çalışmakta olan psikologlar diyabet, obezite gibi alanlarda uzmanlaşmayı da tercih edebilmektedir. Üzerine çalıştığı konular yetişkinlik sorunları, öz saygı sorunları, ergenlik dönemi sorunları gibi pek çok durum olabilen klinik psikologlar normal krizlerin yanı sıra şizofreni, depresyon gibi uçtaki ağır bozukluklar ile de çalışabilmektedir.

Zihinsel, duygusal ve davranışsal süreçlerin anlaşılmasını amaçlayan bu psikoloji dalında insanların normal ya da anormal olan davranışları üzerine çalışılmaktadır. Bu alanlarda çeşitli zorluklar yaşanıyor ise tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Klinik psikolog olabilmek için psikoloji biliminin yanı sıra 2 yıl yüksek lisans yaparak uzmanlaşmak gerekmektedir. Psikolojinin uygulanmasına yönelik alt dallardan biri olan klinik psikoloji duygusal, zihinsel ve davranışsal bozuklukları incelediğinden dolayı zor mesleklerden bir tanesidir. Psikoterapi yöntemlerinden biri olarak da kullanılan Ankara klinik psikolog için hemen iletişim numaralarımız üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.