1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TKDK'ya Rekor Başvuru
TKDKya Rekor Başvuru

TKDK'ya Rekor Başvuru

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) tarafından 15 Şubat – 15 Mart Tarihleri arasında açılan 9. Başvuru Çağrı döneminde Kars İl Koordinatörlüğü’ne rekor başvuruda bulunuldu.

A+A-

9. Başvuru Çağrı döneminde Kars İl Koordinatörlüğüne toplam 17 Proje başvurusunda bulunuldu. Bu dönemde hibe desteklerinden yararlanmak isteyen başvuru sahipleri yatırımlarını Merkez, Akyaka, Arpaçay, Kağızman, Sarıkamış ve Selim ilçelerinde hayata geçirmeyi planlamakta.

Yatırımların toplam değeri 17 milyon TL ‘ye yaklaşmakta. Başvuru sahiplerinin yatırımlarının uygun harcama tutarları üzerinden projelerinin uygun görülmesi halinde   alacakları hibe miktarı 8 milyon TL olacak.

Bu yatırımların hayata geçmesi ile Kars İlinde TKDK tarafından desteklenen projelerinin toplam değeri 40 milyon TL’ye, verilecek hibe miktarı ise 19 milyon TL’ye ulaşacak.

Konu ile ilgili olarak Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt; Kars ilinin kalkınması için çalıştıklarını, girişimcilerin, proje yapmak isteyenlerin, çağrı dönemini beklemeden İl Koordinatörlüğüne başvurmaları gerektiğini, bu durumun projelerin daha sağlıklı olması ve son proje kabul günlerinde oluşabilecek yığılmaların önüne geçilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.