1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. TKDK Turizmcilerle Buluştu
TKDK Turizmcilerle Buluştu

TKDK Turizmcilerle Buluştu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü tanıtımlarına turizm sektörü temsilcileri ile yaptığı toplantıyla devam etti.

A+A-

İl Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, otel ve restoran işletmecileri ile TKDK’dan ilgili uzmanlar katıldı.

 

Toplantının açılış konuşması yapan, İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Kurumun faaliyetlerine temel oluşturan IPARD Programı ile Kars’ta uygulanacak “Kırsal Turizm” ve “Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi” tedbirleri hakkında kısaca bilgi verdi.

 

TKDK İl Koordinatörlüğü’nde görev yapan uzmanlardan Gülşah Gürbüzoğlu, yaptığı sunum ile TKDK’nın kırsal kalkınmada üstlendiği rol, desteklenecek yatırım alanları, başvuru şartları ve başvuru sonrası süreç gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Toplantıda, IPARD Programı kapsamında yer alan toplam 11 tedbirden Kars'ta uygulanacak olan 8 tanesi belirtilirken “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi”, “Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi” ve “Kırsal Turizm” tedbirleri vurgulandı.

 

IPARD Programı kapsamında Süt Üreten Tarımsal İşletmelerin kurulmasına destek, Et Üreten Tarımsal İşletmelerin kurulmasına destek, Üretici Gruplarının Kurulmasına destek, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi ve Kırsal Turizm yer alıyor.

 

TKDK Koordinatörlüğü’nde yapılan toplantı daha sonra soru, cevap şeklinde geçti. Toplantıya katılanların soruları TKDK personeli tarafından yanıtlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.