1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Teyo Emi Kars’ta
Teyo Emi Kars’ta

Teyo Emi Kars’ta

Kars'a gelen 'Teyo Emi' lakaplı Erzurumlu sanatçı Cumhur Seval, esprileriyle Karslıları gülmekten kırıp geçirdi.

A+A-

Tek dişiyle mısır yemeğe kalkan Teyo Emi'nin Kars kaşarı tanıtımı da bir hayli ilginç oldu. Erzurum şivesiyle 'Kaşarı kıtliyemirem emirem' diyen Teyo Emi'ye gösterilen ilgi görülmeye değerdi.

 

Teyo Emi lakaplı Erzurumlu tiyatro sanatçısı Cumhur Seval, Sema Otomotiv'in sahibi Nesib Bayrambey'in davetlisi olarak Kars'a geldi. Yürüyüşe çıkan Teyo Emi, Karslıların sevgi gösterisiyle karşılandı. Vatandaşların ilgi odağı olan Teyo Emi, yaptığı espriler ve hareketleriyle herkesin gönlünde taht kurdu. Ağzında iki diş kalmasına rağmen mısır yemeğe çalışması, Kars Kaşarı ve Gravyer peyniri tanıtması gibi bütün hareketleri Karslıları gülmekten kırıp geçirdi.

 

KARS'TA TEYO EMİ İZDİHAMI

 

Kars sokaklarında Cumhur Seval izdihamı yaşandı. Kaldırımda yürürken bir anda karşılarında Teyo Emi'yi gören Karslılar hemen yanına gidip sevgi gösterisinde bulunarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. 7'den 70'e herkes kucak açtı ve Kars'ta da bir gösteri yapmasını istedi.

 

Gördüğü ilgi karşısında göğsü kabaran Teyo Emi, ilk önce Karslılara misafirperverlikleri ve sıcakkanlılıkları için teşekkür etti, ardından da en kısa zamanda Kars'a bir gösteri için geleceğini söyledi.

 

ÇOK GÜLDÜREN İNSANLAR EN ACI ÇEKEN İNSANLARDIR

 

Güldürmek ve gülmekle ilgili düşüncelerini dile getiren Cumhur Seval, "Halkımız der ki, güldüren insanların derdi, kasaveti bir sorunu yok. Onlar her zaman gülüyor ve güldürüyor. İşin aslı o değil. Çok güldüren insanlar en çok acı çeken insanlardır." şeklinde konuştu. "Bizler güldürüyoruz ama en zor işi üstlenmiş durumdayız." diyen Cumhur Seval, daha sonra şunları söyledi: "Kendi sıkıntılarımızı bir tarafa atıp, hiç gülmemiş, sıkıntılı, stresli insanlarımızı güldürmeye çalışıyoruz. Hele ki günümüzdeki insanlarımız gülmeyi unutmuş gibi. Şimdi bakın: Kendi sıkıntılarını bir tarafa atacaksın, 72 milyon sıkıntılı insanı güldürmeye çalışacaksın. Bu, en zor şey. Halkımızın bazıları komediyi yanlış anlıyor. Komedi, sahneye çıkıp üç-beş hareketle güldürme olayı veya argo kelimelerle küfürlerle güldürmek değildir. Komedi; güldürürken düşündürmektir. Komedinin amacı da budur. Güldürürken de halka bir şeyler vermek gerekir. Yani o güldürme anında halkımızın hisse almasıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.