1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Teşekkürler Yıldırım
Teşekkürler Yıldırım

Teşekkürler Yıldırım

Araştırmacı Yazar Yıldırım Öztürkkan, Kars ilimizin kuzey doğusunda şehre hakim Karadağ Tepe'nin üzerinde yatan, İslam Alimi Şehit Arap Baba Hazretleri'nin türbesinin Karslı işadamı Temel Nadi Yıldırım tarafından onarıldığını bildirdi.

A+A-

Konya Erenlerinden ve Mevlana’nın hocalarından Sadreddin Konevi’nin torunu, Kars’ın manevi bekçilerinden Seyid Mehmed Haşim Konevi ( Arap Baba) türbesini onaran hayırsever işadamı Temel Nadi Yıldırım’a teşekkür eden Öztürkkan, Arap Baba Türbesi ile ilgili şu bilgileri verdi :

 

"Kars’ın  kuzey doğusunda şehre hakim tepe üzerinde Karadağ  Mezarlığı’nın üst tarafında Karadağ Tabya dediğimiz yer şimdi GSM baz istasyonlarının ve TV vericilerinin bulunduğu yerdir.

 

Peygamber soyundan gelen Konya erenlerinden Sadrettin Konevi’nin ahfadından (Torunu) olan M. Haşim Konevi  burada meftundur. Halk arasında  Arap baba Türbesi olarak bilinmektedir.

 

1854’te Arabistan ordusuna bağlı  Şam  Tümeni’ne ait askeri birlik Kafkas Cephesi’ne gönderilince Konya’dan geçen orduya katılarak, Kars’a gelmiş 1856 muharebelerinde   Karadağ’da Topçu  Muhafızı iken şehit düşmüş  ve bugün bulunduğu yerde defin edilmiştir.

 

Mezar taşında Karadağ  Muhafızı ve Topçu Komutan Es Seyyid  M.Haşim Konevi  1856, yazısı olan bir tek kabirdir. Bu tabya adını bulunduğu tepenin ismi olan Karadağ’dan  almıştır."

 

arap-baba-eski-hali.jpg

 

arap-baba-yeni-hali.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.