1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Teşekkürler Akdağ
Teşekkürler Akdağ

Teşekkürler Akdağ

Sağlıkta birçok 'devrim' niteliğinde uygulamalar yapan Bakan Akdağ'ın 'hava ambulansı' sistemi de binlerce hastayı hayata bağladı. Hava ambulansları, bir yılda 6 bin 600 kişiyi taşıdı.

A+A-

Filoda 18 helikopter, 2 uçak var

 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın 'sessiz-sedasız' hizmete soktuğu 'hava ambulansı' sistemi, bir yıl içerisinde binlerce insana 'umut' oldu.

 

Aralarında Kars'ın da bulunduğu 17 ilde hizmet veren 18 hava ambulansı ile 2 uçak ambulans, 'hava ambulansı' hizmetinin başladığı bir yıl içerisinde Türkiye genelinde tam 6 bin 600 hastayı taşıdı. Adeta hiç havadan inmeyen helikopterler, bu süre içerisinde 6 bin 211 hastayı, sağlık kuruluşlarına yetiştirdi.

 

Bir yılda 364 hastaya yetişti

 

Helikopter ambulanslar, Kars'ta da yüksek tempoyla çalıştı. Bugüne kadar Erzurum'a bağlı Bayburt, Erzincan, Muş, Kars, Iğdır ve Artvin'den 364 hastayı taşıyan helikopter ambulans, günde ortalama bir hastanın 'imdadı'na yetişti. Hastaları hastanelere 'tam zamanı'nda yetiştiren 'hava ambulansı', sağlıktaki 'sessiz devrim'in adeta simgesi olurken, halkın da büyük bir sempatisini kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.