1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi Köşkün maketini yaptı
Tarihi Köşkün maketini yaptı

Tarihi Köşkün maketini yaptı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan Erhan Yıldırım, Ruslar döneminden kalma,çürümeye terk edilmiş 115 yıllık tarihi av köşküne dikkat çekmek için maketini yaparak yetkililerden yardım istedi.

A+A-

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim-İş bölümünden mezun olan Erhan Yıldırım, Sarıkamış’taki Kazım Karabekir mahallesinde bulunan dönemin Rus Çarı, Çar II. Nikola tarafından av köşkü olarak yaptırılan ve yöre halkı tarafından Katerina Köşkü olarak bilinen tarihi 115 yıllık köşkün çürümesine seyirci kalınmaması için maketini yaparak köşkün önüne getirip sergiledi.

Oturduğu evin bir odasını atölye olarak kullanan Yıldırım, tarihi köşkü aslına uygun, 1/80 ebadında ahşap malzemeden günde 3 saat çalışarak yaklaşık 4 ay içinde tamamladığını söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, amacının tarihi ve kültürel zenginliklere önem verilmesi konusunda hem yetkililerin hem de vatandaşların daha duyarlı ve sorumlu davranmalarına dikkat çekmek istediğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu şehirde yaşayan insanlarımızın buna biraz daha özenli davranması yani bu illaki bizim atalarımızdan kalması gerekmiyor, yabancıların da burada yapıp terk edip gitmesiyle bizim bunu harap etmeye hakkımız yok.Bu sonuçta Erzurum ya da Sivas’taki çifte minare ve medreseler gibi bir sembolse bu da Sarıkamış’ın kendine özgü bir sembolü. Bunu bu şekilde görmek gerçekten insanı vicdanen rahatsız ediyor. Sonuçta dünya kültür zenginliğine ait bir şeydir. Ben de böyle bir maket yaparak ilgiyi çekmek istedim.”

Yıldırım,imkan verilirse Kars,bölgesindeki tarihi binaların,camilerin,kalelerin maketlerini yaparak sergi açabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.