1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İl İstihdam kurulu toplandı
İl İstihdam kurulu toplandı

İl İstihdam kurulu toplandı

Kars Valisi Ahmet Kara başkanlığında 2012 yılının 3. ve 4. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıları gerçekleştirildi.

A+A-

Toplantılarda üzerinde ağırlıkla durulan Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında 3 bin kişinin istihdam edileceği öğrenildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, TYÇP ile bir yandan işsizlere bir yılda 9 ay süreyle iş imkanı sağlanacağını, diğer yandan toplum yararına bir takım hizmetlerin yapılacağını ve bu durumun ilin ekonomisine ciddi katkılar getireceğini belirtildi. 

Toplum yararına çalışma programları ile 3 bin kişiyi kapsayacak istihdamın dağılımının nasıl yapılacağı konusunda görüşlerin dile getirildi. İl ve ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarından alınan talepler değerlendirilerek hangi kurumla hangi konuda TYÇP düzenlenebileceği görüşüldü. Kurumlar bazında nihai planlama İşkur İl Müdürlüğünce yapılacak.

Buna göre ağaçlandırma ve park düzenlemelerine 600 katılımcı, çevre temizliğine 900 katılımcı, kamusal altyapının yenilenmesi için 350 katılımcı, okulların bakım onarım ve temizliğine 1000 katılımcı, restorasyon ve kültürel mirasın korunmasına 75 katılımcı, vadi ve dere ıslahı ile erozyon engellemeye 75 katılımcı alınması kararlaştırıldı.

Alınan diğer karar ise şöyle: Camilerin ve Kur'an kurslarının temizliği ve çevre düzenlemesinin TYÇP kapsamında yapılması. 5 ve daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işletmelerinde işbaşı eğitimi düzenlemek için işverenlerin konu hakkında bilgilendirilmesi. Argon kaynakçısı kursunun işbirliği kapsamında ahşap montaj elemanı kursunun UMEM Projesi kapsamında Merkez GAMP Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açılması. Kars Halk Eğitim Merkezi ve Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve tamamlanan obsidyen taşı ve çini işlemeciliği kurslarının yoğun talep olması nedeniyle 20'şer kişiyle tekrar açılması. Kağızman Halk Eğitimi Merkeziyle ahşap montaj elemanı ve yöresel folklorik Bebek yapımı kursu düzenlenmesi. Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nde gıda teknolojisi (süt işleme), inşaat teknolojisi, motorlu taşıtlar teknolojisi, tarım teknolojileri, bilişim teknolojileri, elektrik ve elektronik teknolojisi bölümlerinin açılması.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.