1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi Binalar Kimliklendirildi
Tarihi Binalar Kimliklendirildi

Tarihi Binalar Kimliklendirildi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars’ta bir ilki gerçekleştirdi. Tarihi camiler, kiliseler ve köşklerin önüne konulan tabelalarda, binaların yapım tarihi, kimler tarafından yaptırıldığı ve öz geçmişini içeren bilgiler yazıldı.

A+A-

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars turiz minde bir ilke daha imza attıklarını söyleyerek ; "En büyük eksikleri-mizden biri olan tescilli binalarımızın plaketlendirilmesi hedefimizde vardı. Yavaş yavaş gerçekleştirmeye başladık. Kars tarihinde önemli yerlere sahip olan tescilli binalarımızı plaketlen-direrek ne amaçla kullanıldıklarını ve hangi aşamalardan geçtiklerini Türkçe ve İngilizce olarak Avrupa standartlarında gönderilen tabela-ları binalarımızın görünen cephelerine yerleştirdik." dedi.

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE BİR İLK

 

Bu çalışmayla, tarihi binalar hakkında söylenen yanlış bilgilendirilmelerinin de önüne geçildiğini belirten Doğanay, şunları söyledi: "Böylece Karsımıza gelmiş olan turistlerimizi doğru bilgilendirerek gezmelerini sağlı-yoruz. Turistlerimiz bizim binalarımız ve şehrimiz hakkında bilgi almak için değişik yollara başvurabiliyorlar veya bilinçsiz insanlarla konuşabiliyorlar. Bunları önlemek için böyle bir önlem aldık. Hakikaten çok büyük bir eksiklikti ve bu eksikliği de gidermiş olduk. Şunu büyük bir açık  yüreklilikle söyleyebilirim, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olarak bu işi bitiren Kars Valiliği'dir. 44 bina plaketlendirilmesi, 17 yönlendirme tabelası, 21 adet de bilgilendirme olmak üzere toplam 77adet tabelayı asmış olduk. Müzemize, Ani Harabeleri'ne, tabyalara, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne hangi yönden gidileceği sorununu çözdük. Kars turizmine faydalı olacak büyük bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.