1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi binalar güzelleşiyor
Tarihi binalar güzelleşiyor

Tarihi binalar güzelleşiyor

Kars’ta bulunan tarihi evlerin yapımı, onarımı ve tadilatları için vatandaşa gösterilen kolaylık, kenti gün geçtikçe daha da güzelleştiriyor. Tarihi evlerin balkonları aslına uygun yapılıyor...

A+A-

5225 Sayılı Kültürel Mirasın Korunması Kanunu kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kars’a 2009-2010 yılında büyük bir atılım yaptı. Ahşap balkon yapılarıyla büyük değeri olan tarihi binalar için Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Kültür Bakanlığı’na yazı gönderildi. Vali Ahmet Kara da gerekli girişimleri yaparak restorasyon ve para yardımı talep etti ve proje yardımları kabul edildi.

 

Bunun üzerine vatandaşa uygun ödeme kolaylığı sağlayan krediler verildi. Böylelikle tarihi evlerin günümüze kazandırılması amaçlandı.

 

Vatandaşlar da bu imkanı fırsat bilerek içinde ikamet ettikleri tarihi binaları onarmaya başladılar.

 

Yusuf Paşa Mahallesinde bulunan tarihi Kars Evleri’nde yapılan bu onarım çalışmalarını örnek alan vatandaşlarda kendi imkanlarıyla oturdukları tarihi evlerin balkonlarını güzelleştiriyorlar.

 

58 yaşındaki emekli memur Ali Özdemir, “Şuana kadar yapılan bu yenileme işlemiyle tarihi evler eski görünümlerine kavuşuyor. Bizde bunu örmek alarak kendi imkanlarımızla evlerimizi güzelleştiriyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.