1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tanrıverdi: “Birleşirsek kazanabiliriz”
Tanrıverdi: “Birleşirsek kazanabiliriz”

Tanrıverdi: “Birleşirsek kazanabiliriz”

Eğitim Sen Kars Şube Başkanlığı, İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde stant açarak imza kampanyası başlattı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunun tüm hükümleriyle birlikte yürürlükten kaldırılması için başlatılan imza kampanyasına destek olmak isteyenler Eğitim Sen Kars Şube Başkanlığının standına gelerek imza verdi.

İmza kampanyası ile ilgili basın açıklaması yapan Eğitim Şube Sekreteri Yener Tanrıverdi, “Eğitim Sen yüz yılı aşan emek ve demokrasi mücadelesi ile eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük hakları için birlikte mücadeleyi savunur. Sendikamız bu mücadelesinde siyasal iktidarların “böl ve yönet”, “baskılarla boyun eğdir”, “dayanışma kültürünü istila et, rekabete zorla!” ve “emekçileri hileli biçimde yönlendir” yaklaşımıyla emek ve demokrasi mücadelesini gerilettiğini de somut biçimde yaşamıştır.

Böylesi bir dönemde sendikamız Eğitim Sen, siyasal iktidarın emekçiler arasında ayrımlar, hiyerarşiler ve eşitsizlikler yaratarak amacına ulaştığını ve maruz kaldığımız haksızlıkları derinleştirdiğini görmektedir. Sendikamız, buna karşı emekçiler açısından üretilebilecek en güzel yanıtın ise bir araya gelmek ve ortak mücadele yürütmek olduğunu düşünmektedir.

Ağırlaşan ekonomik koşullar karşısında tüm emekçilerin açlık sınırının altında yaşadığı bu dönemde bankalar ,tüm bankaların milyon dolarlarla ifade ettiği karlarını açıklamalarına  rağmen ,kamu emekçilerine imzalattıkları ekonomik gerçeklerle uyuşmayan cüzzi banka promosyonlarını  dahi güncellememektedirler .İlimizde Ziraat Bankası ile yaptığımız görüşmeler hala sonuçlanmamış ve kamu emekçileri oyalanmaktadır .

Hâlbuki sendikalar, emekçilerin çıkarlarını, haklarını ve emeğini savunmayı kendisine ilke edinmeli, sendikal mücadele perspektiflerindeki farklılıkların emekçilerin çıkarlarının önüne geçmesini engellemelidir. Biliyoruz ki bunun olabilmesinin temel koşulu da hangi sendikaya üye olursa olsun, tüm eğitim emekçilerinin ortak mücadele talebinde ısrar etmesiyle sağlanabilir.

Bu nedenle sendikal rekabeti ve siyasal iktidarın oluşturduğu korku duvarlarını aşarak yan yana gelebilmeyi ve ortak mücadele yürütebilmeyi hayati önemde görüyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı çıkan sendikalara çağrımızın sürdüğünü ve bu sendikaların hepsiyle bir araya gelmeye hazır olduğumuzu tekrar belirtiyoruz.

Unutulmamalıdır ki eğitim sendikaları bir araya gelerek ortak tutum belirlemez ise öğretmenleri birbiri ile yarıştıran, ayrıştıran, hiyerarşi yaratan ve maaş artışını sınav sonucuna bağlayan, Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarını zayıflatan, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahiptir. Bu nedenlerle, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu tüm hükümleriyle birlikte yürürlükten kaldırılması için imza kampanyası başlatıyoruz.” dedi.

c20d6b5d-6fd2-4487-9528-5324fa84a892.jpeg8be1a5a0-aa38-4c29-bf9b-c12e8234eaf5.jpeg99b54fb9-fe22-4ac0-b32a-a7b992f0dcc9.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.