1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta gaziler yemekte bir araya geldi
Kars’ta gaziler yemekte bir araya geldi

Kars’ta gaziler yemekte bir araya geldi

Kars’ta yaşayan gaziler Kars Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekte bir araya geldi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da Gaziler Günü coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen kutlama töreninin ardından Kars Valiliği ev sahipliğinde yemekli toplantı gerçekleştirildi.

Vilayetler Birliğine bağlı VE Hotels Kars Beylerbeyi Sarayı’nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen gaziler, hem günlerini kutladı hem birbirleriyle anılarını paylaştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda İmam İbrahim Karadeniz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

Samimi bir sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, “Cennet vatanımız için en değerli varlığı olan canlarını ortaya koyan ve bu özverinin, kahramanlığın nişanını bedeninde gururla taşıyan gazilerimizin şeref günü olarak kabul ettiğimiz Gaziler Günü vesilesi ile sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi, saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Yüce milletimiz, bugüne kadar vatan uğruna, kutsal değerleri uğruna milyonlarca şehit ve gazi vermiştir. Bugün ve bundan sonra da herhangi bir tehlikede, devletimizin ve milletimizin bekası için gözünü kırpmadan şehit olmaya, gazi olmaya hazırdır. Sizler de vatanımızın bekası uğruna kahramanca mücadele ederek, savaşarak gazi oldunuz. Şehitlik ve Gazilik; toprağı vatan, insanı millet yapan yüksek manevi değerlerdir. Üzerinde yaşadığı topraklar uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladı, aziz milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolüdür. Vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti, işgal ile esarete alışık olmayan büyük bir millettir. Bu nedenle birçok Türk insanı şehit ve gazilik mertebesine, onuruna ulaşmıştır. Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Vatanımızı dün olduğu gibi bugün de koruyan, bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize, korkusuzca mücadele ederek kanlarını akıtan gazilerimize minnettarız. Devletimiz ve kadirşinas milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırasını her zaman canlı tutarak onlara hak ettiği değeri vermektedir. Aziz şehitlerimizin devletimize ve milletimize emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi şefkatle kucaklamakta, her koşulda onların yanlarında yer almakta, kederlerini paylaşıp sevinçlerine ortak olmaktadır. Şehitlerimizin hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı edecek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecek ve bu görevini yaşamı boyunca sürdürecektir. Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Gaziler günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Sizlere de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından gazilerin ve ailelerin taleplerini dinleyen Tuna, çözüm için talimat verdi. 

kars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(1).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(2).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(3).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(4).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(5).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(6).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(7).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(8).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(9).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(10).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(11).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(12).jpgkars’ta-gaziler-yemekte-bir-araya-geldi-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.