1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. TANAP, boru hattı güzergahındaki 10 ile 13 adet ambulans hibe ediyor
TANAP, boru hattı güzergahındaki 10 ile 13 adet ambulans hibe ediyor

TANAP, boru hattı güzergahındaki 10 ile 13 adet ambulans hibe ediyor

​​​​​​​Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla Boru Hattı güzergahındaki 10 ilde sağlık hizmeti veren İl Sağlık Müdü

A+A-

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğal gazı, Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergah boyunca ekonomik ve sosyal kalkınma ile doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamındaki projelerine bir yenisini ekledi.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın öncelik alanları arasında bulunan Boru Hattı güzergahındaki kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve etkisinin artırılmasının desteklenmesi amacıyla 11 Nisan 2018 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalandı.

İmzalanan Protokol kapsamında TANAP, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergahında bulunan 10 ilde, sağlık hizmeti veren İl Sağlık Müdürlüklerine tam donanımlı 13 adet acil yardım ambulansı hibe edecek.

TANAP tarafından hibe edilecek ambulanslar Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Bayburt, Gümüşhane, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat illerine dağıtılacak.

Projeye ilişkin konuşan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, “TANAP olarak, insan sağlığını koruyacak, iyileştirecek, yaşam kalitesini artıracak ve ülkemiz için katkı sağlayacak bir başka projede daha yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.

TANAP HAKKINDA

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi, Türkiye ve Azerbaycan’ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biridir. Tarihten gelen kardeşlik bağlarını ‘Bir Millet İki Devlet’ ülküsüyle perçinleyerek sürdüren iki ülke için büyük öneme sahip TANAP Projesi, dünya enerji piyasalarında da ses getirecek dev bir projedir.

26 Aralık 2011’de Mutabakat Zaptı’nın ve 26 Haziran 2012’de Hükümetlerarası Anlaşma ve eki Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasının imzalandığı TANAP, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahası ve ilave kaynaklardan gerçekleştirilecek doğal gaz tedariği ile Türkiye ve Avrupa’nın doğal gaz arz güvenliği ve çeşitliliğine büyük katkı sağlayacak.

TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacaktır.

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018’de gerçekleşecek olup, başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedeflenmektedir. TANAP, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.