1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suyu Buradan İçmişiz
Suyu Buradan İçmişiz

Suyu Buradan İçmişiz

Selim Bayburt Barajı’ndan Kars kent merkezine döşenen yeni içme suyu hattı çalışmalarında eski şebeke borularının görüntüsü herkesi hayrete düşürdü. Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi pis boruları gösterdi.

A+A-

Kars’ta 1992 yılında yapılan su şebekesi aradan 18 yılda tamamen çürüdü. Vanalar ve boruların pas tuttuğu hatta suyun geçişine bile artık izin vermeyecek derecede tıkandığı görüldü. Eski şebekenin mevcut suyu kaldıramaması ve her gün hemen hemen onlarca su patlağının meydana gelmesiyle yeni şebeke hazırlıkları yapıldı. Bu yılın Ocak ayında ihalesi yapılan ve İller Bankası’ndan sağlanan krediyle çalışmalar başladı. Son bir aydır da Emniyet Müdürlüğü binası önünde başlatılan çalışmalar bağlantı noktası olan Kızılay Binasına kadar getirildi. Kentin en işlek caddesi olan Faikbey Caddesi’nde süren kazılarda ortaya çıkan ve adeta kabusu andıran görüntüler ise görenleri şaşkına çevirdi.

 

Su İşleri Müdürlü gözetiminde yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılan eski şu şebekesine ait borular ve vanalar ise vatandaşın görebileceği yol kenarlarına konuldu. Bu alandan gelip geçinler bu güne kadar içtikleri suyun ne tür pislikler içinden geçtiğini de görmüş oldular.

 

Su İşleri Müdürü Kutfettin Çelebi, yeni döşenen boruların pas tutma özelliğinin bulunmadığını söyleyerek, yeni sistemle daha sağlıklı su verileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.