1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Susuz Şelalesi’ni dinlediler
Susuz Şelalesi’ni dinlediler

Susuz Şelalesi’ni dinlediler

Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği ile Fransa ve Belçika’da faaliyet gösteren Köy Yaşamını Destekleme Gurupları'nın ortak çalışması kapsamında Susuz'a gelen yabancı konuklar, Susuz Şelalesi'nin sesini dinleyerek hissettiklerini paylaştılar.

A+A-

Yabancı konuklar, Susuz Şelalesi yanında birkaç dakikalık gözü kapalı şelaleyi dinledikten sonra, “Çok hoşuma gitti Daha önce yaşadığım deneyimleri hatırladım, çok hoşuma gitti.”, “Sonsuzluk olduğunu hayal ettim” , “Şelale insanın doğaya karşı ne kadar küçük olduğunu anlatıyor”, “Çok küçük bir balık olduğumu hissettim” gibi ifadeler kullanarak çok beğendiklerini, buranın koruması ve kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Geceyi geçirdikleri evlerde rahat ettiklerini, düğünde ve evlerdeki insan ilişkilerine hayran kaldıklarını, yöre yemeklerini beğendiklerini özellikle de mantıyı çok beğendiklerini söyleyerek bu etkinliğin devamı için destek vereceklerini belirttiler.

 

Kars’ın Susuz İlçesi’nde faaliyet gösteren Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Efkan Zariç, bu etkinlikte ilk olarak Kars Merkez, Boğatepe Köyü ve çevresi, Kuyucuk Gölü ile Anı Harabelerini kapsayan doğa ve kültür turizmi turu düzenlendiğini söyledi.

 

Zariç, “Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin faaliyetini öğrenince dernek yöneticilerinden İlhan Koçulu ile görüştük ve iki dernek el ele vererek bu faaliyeti daha da genişletme kararı aldık. Kars’tan Boğatepe Köyü’ne gelen grup birkaç gün Boğatepe Köyü’nde konakladıktan sonra Susuz Çığrıklı Köyü’ne geldiler. Oradan yürüyerek doğa harikası vadiye indiler ve vadide bulunan Kaz Gölü, Çemlik (Cilt ve romatizmal hastalıklarda etkili olduğu bilinen küçük gölet) ve Susuz Şelalesi’ni görüp ilçedeki evlerde konaklayacaklar. Daha sonra Kuyucuk Gölü gezisiyle tura devam edecekler. Buradaki amaç; doğa harikası vadi hakkında farkındalık yaratmak, doğa ve kültür turizmi bilincini oluşturmak ve yöre halkına ekonomik katkı sağlayacak ev pansiyonculuğunu yaygınlaştırmak, desteklemektir. Geçtiğimiz yıl bir grup gelmişti, bu yıl Belçika ve Fransa’dan gelen ilk grup bu amaçla Susuz’da konakladı. Susuz’u gezdiler, düğüne katılarak halay çekip, eğlendiler. Ayrıca, yörenin adetlerine uyarak gelin ve damatla oyun oynayıp takı taktılar.” dedi.

 

İkinci gurubun da bu hafta geleceğini ifade eden Zariç, “Turun gerçekleşmesinde gönüllü tercüman olarak görev alan Boğaziçi Üniversitesinde öğrenci Fatih Tatari ve Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Kutlay Gürcihan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.