1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sultanoğlu Fahri Hemşerimiz...
Sultanoğlu Fahri Hemşerimiz...

Sultanoğlu Fahri Hemşerimiz...

Kars Belediye Başkanlığı’nın, şehre büyük hizmetleri olan ve önderlik vasfını taşıyan kişilere verdiği “ Fahri Hemşehrilik Ünvanı” Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov’a verildi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İstanbul’a giderek, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov’u makamında ziyaret edip, “ Fahri Hemşehrilik Ünvanı” takdim etti.

 

Kars ve bölge halkının istek ve talepleri dikkate alınarak, Belediye Meclisi’nin oy çokluğu ile Hasan Sultanoğlu Zeynalov’a “ Fahri Hemşehrilik Ünvanı” verilmesini kararlaştırıldığını ifade eden Başkan Bozkuş,  2004 – 2010 yılları arasında serhat şehrimiz Kars’ta görev yapan, Kars’ın kalkınması, gelişmesi, kardeş Azerbaycan ile olan ilişkilerin daha da kuvvetlendirilmesinde büyük emekleri olan sayın Başkonsolosumuza “ Fahri Hemşehrilik Ünvanı” vermek için İstanbul’dayız. Kendilerini Kars ve bölge halkı adına tebrik ediyor, Karslının gönlünde müstesna bir yerinin olduğunu kendilerine söylemek istiyoruz, dedi.

 

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov ise Kars halkına, başta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olmak üzere Belediye Meclis üyelerine teşekkürlerini bildirerek :  “ Fahri Hemşehrilik Ünvanı” kararının hayatımda müstesna bir yeri olacaktır, Kars’ta hizmet süremin sona ermesine bakmayarak, kendimi bugünde bir Karslı gibi hissediyorum. Kars’taki hizmet yıllarımı ve Karslıların ve bölge halkının Azerbaycan’a karşı olan sevgi ve saygılarını asla unutmayacağım. Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin her alanda daha da geliştirilmesi için bugünde çalışmalarımız devam ediyor, diye konuştu.

 

Konuşmalarının ardından Kars Belediye Başkanlığı’nın en yüksek mükafatı olan “ Fahri Hemşehrilik Ünvanı” Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından Başkonsolos Zeynalov’a takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.