1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Subatan Polis Lojmanları yıkılıyor!
Subatan Polis Lojmanları yıkılıyor!

Subatan Polis Lojmanları yıkılıyor!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Kars’ta uzun yıllardır binlerce polisin yaşadığı Subatan Polis Lojmanlarının yıkımına başlanıldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

22 blok ve 254 daireden oluşan polis lojmanları, yaklaşık yarım asırlık hizmetin ardından zamana yenik düşerek oturulamayacak hale geldiği için geçtiğimiz yıllarda boşaltıldı.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla boşaltılan lojmanların yıkımına başlanıldı. Yıkılan lojmanların yerine yeni yeni binaların yapımı için Vali Öksüz’ün TOKİ Başkanlığı ile görüşmeleri sürüyor.

Yıkım çalışması hakkında bilgi veren ilgili firma yetkilisi Mesut Kızılkule, çalışmaların kontrollü olarak devam ettiğini ifade ederek, “Yıkımı gerçekleştirilen binanın hafriyatını diğer binanın yanına ekleyerek makine ile yıkımı gerçekleştiriyoruz ve riski en aza indirmek için üstten kat eskitmeyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 2 aylık çalışma sonucu yıkım çalışmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Şuan yıkımın işleminin yüzde 10’unu tamamladık.” dedi.

Pandemi nedeniyle çalışmaların kontrollü devam ettiğini de söyleyen Kızılkule, “İşimiz zaten mesafeli bir iş. Maskesiz ve iş güvenliğimizi alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Makine ile çalışma yaptığımız için çalışanlarımız makinelere yaklaşmıyor.” ifadesini kullandı.

İş makineleri tarafından devam eden yıkım sırasında toz çıkmaması için enkaza sürekli tazyikli su sıkılıyor.

subatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(1).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(8).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(2).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(3).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(4).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(5).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(6).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(7).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(9).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(10).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(11).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(12).jpgsubatan-polis-lojmanlari-yikiliyor!-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.