1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gültekin Durmaz : “Kars’ta Yerli ve Milli Tohumlar Toprakla Buluşuyor”
Gültekin Durmaz : “Kars’ta Yerli ve Milli Tohumlar Toprakla Buluşuyor”

Gültekin Durmaz : “Kars’ta Yerli ve Milli Tohumlar Toprakla Buluşuyor”

TİGEM Kars Ardahan Ana Bayisi Gültekin Durmaz, bölgemizde bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla TİGEM’in yetiştirdiği milli tohumları yetiştiricilere intikal ettiriyor.

A+A-

Kars’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesinde büyük emekleri olan ve ilimizde uzun yıllar siyaset yapan, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti Kars Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan, bir dönem de Ak Parti Kars il yönetiminde görev alan Durmaz Tarım ve Hayvancılığın Sahibi Gültekin Durmaz, yerli ve milli tohumları bölge halkı ve topraklarımızla buluşturuyor.

Bir tarım emekçisi de olan Gültekin Durmaz, Kars’ta siyasi kimliği ve ilklerin adamı olarak tanınıyor. 22 yılı aşkın süredir aktif siyaset içerisinde yer alan Durmaz, Kars’ta kooperatifleşme ve Damızlık Birliği’nin kurulmasında öncü isimlerden.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’in Kars Ardahan Ana Bayisi olan Gültekin Durmaz, bölgemizde bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla TİGEM’in yetiştirdiği milli tohumları yetiştiricilere intikal ettiriyor.

ETİ Gübre’nin de Kars ana bayiliğini yapan Durmaz, TİGEM’in sertifikalı bölgemize uygun ; buğday, arpa, yonca, mısır, patates, korunga, yulaf, macarfi, yeşil mercimek gibi tohum satışını yaparken, Tritikale, Ümranhanım, Bezostaya tohumlarının bölge için önemine vurgu yaparak, kurtuluş reçetesi olduğunu ifade etti.

TİGEM Kars Ardahan Ana Bayisi olan Gültekin Durmaz, yerli ve milli tohumun önemine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü : “Üreticilerimiz TİGEM sayesinde Kars’ta ve bölgede yerli ve milli sertifikalı tohumları daha çok kullanarak, tarıma ve ülke ekonomisine katkılar sunuyoruz. Bu anlamda bizlerin en büyük destekçisi de Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr.Yunus Kılıç’tır. Ülkemizdeki tarım ve hayvancılığa olan katkısının yanında ilimize de katkıları oldukça büyüktür. Kars’ta tarım ve hayvancılık milletvekilimiz Yunus Kılıç ile şahlanmış, yerli ve milli tohumlarımız toprakla buluşmuştur. Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ile de koordineli çalışmalarla, hedefe ulaşılmış, tarım ve hayvancılık noktasında Kars’ta önemli mesafe kat edilmiştir. Bu anlamda Komisyon Başkanımız ve Milletvekilimiz Prof. Dr.Yunus Kılıç’a ve İl Müdürümüz Dr. Hüseyin Düzgün’e sonsuz teşekkür ediyoruz.”

b-078.jpgc-061.jpga-096.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.