1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Su, kanalizasyon, refüj ve asfalt çalışmaları
Su, kanalizasyon, refüj ve asfalt çalışmaları

Su, kanalizasyon, refüj ve asfalt çalışmaları

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, havaların ısınmasıyla birlikte Kars’ta hummalı bir çalışma başlatıldığını belirterek :

A+A-

Su, kanalizasyon, refüj ve asfalt çalışmalarını birlikte yürüttüklerini ve bu yaz mevsiminin bitimiyle birlikte Karslıların bu hizmetlerin faydasını göreceklerini söyledi.

Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerinde eski kaz heykelinin bulunduğu kavşakta devam eden alt yapı çalışmalarını yerince inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eski hat üzerindeki pas tutmuş boruların tamamen kaldırılıp yerlerine hijyenik malzeme döşediklerini belirtti.

YER ALTI ŞEBEKESİNE ÖNEM VERDİK VE DEĞİŞTİRİYORUZ

Eski, pas tutmuş boruları gazetecilere gösteren Başkan Bozkuş, “Bu eski vanaların içerisinden Karslı hemşehrilerimizin hiç de hijyenik olmayan malzeme içerisinden geçen suyu kullandıklarını hepimiz birlikte görüyoruz. Bu da insan sağlığı için ne kadar ciddi boyutta tehlike arz ettiğini, sağlığımıza ne derce zarar vereceğini hepimiz görüyoruz. Onun için yer altı şebekesine önem verdik ve değiştiriyoruz. Daha kaliteli, insan sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmeyen bir malzeme kullanarak çok kısa süre içerisinde hemşerilerimize sağlıklı suyu vermeye çalışıyoruz.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIKLARI BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ

Bokzuş, “Burada zaman zaman haklı olarak hemşehrilerimizin canını sıkmış olabiliriz. Suları kesilmiş olabilir ama bu malzemeleri gördükten sonra ne derece haklı olduğumuzu anlayacaklardır. Onlarında bu işleri biraz sabırla takip etmelerini, sabretmelerini istiyorum. Çünkü sağlıkları bizim için daha önemli. O anlamda bizim bir eksiğimiz, bir noksanımız varsa biz yine Kars halkından özür diliyoruz. Ama doğru olan bir şeyi yapıyoruz o da herkese sağlıklı su vermeye çalışacağız.” diye konuştu.

İNSAN SAĞLIĞINA HİÇBİR ZARARI OLMAYAN MALZEMELER KULLANILACAK

Eski ve pas tutmuş boruyu göstererek, “Evet işte bu borunun içerisinden geçen suyu kullanıyoruz. Contanın içindeki su durumu ortada net olarak görülüyor. Bu her türlü mikroba, her türlü hastalığa sebebiyet verecek bir malzeme türü.” diyen Başkan Bozkuş, “Bizim kullandığımız aynı vananın bir benzeri var. Burada tamamıyla polietilen malzemeden yapılmış vanalarımız var. Eski kullanılan contaların sızma noktalarından mikrop girecek, çamur girecek içeride pas oluşacak ve eski vanalarda pas oluşmuş görebiliyorsunuz zaten. Ama diğerlerinde öyle bir şey olmayacak. Çünkü bunların içerisinde demir aksamı yok. Buradaki plastik boruya vanalarla bağlantı yapılacak ve insan sağlığına hiçbir zararı olmayan malzemeler kullanılacak.” şeklinde konuştu.

ACİLİYET ARZ EDEN ÖNEMLİ NOKTALAR İÇİN KANALİZASYON ŞEBEKESİ İHALE ETTİK. BU SENE BUNLAR TAMAMLANACAK

Kanalizasyon çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Bozkuş, 3.5 metre derinlikte devam eden çalışmalarında önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu çalışmaları iki koldan ilkbaharla birlikte başlattık ve devam ediyor. Özellikle yeni yapılan konutlara doğru da bu proje devam ettirilecektir. Subatan yolu dediğimiz Aydınlıkevler Mahallesi tarafında da bu çalışmalarımıza başlanacaktır. Aciliyet arz eden önemli noktalar için kanalizasyon şebekesi ihale ettik. Bu sene bunlar tamamlanacak. Diğer kalanları ise Avrupa Birliği kapsamı altında değerlendireceğiz ve o projemizde ihale edildikten sonra diğerlerinin de çalışmalarına başlayacağız. Tali şebekelerle ilgili olarak da biz kendi imkanlarımızla, kendi malzemelerimizle, vana bağlantılarını da biz gerçekleştirmiş olacağız. Çünkü önemli olan bu ana kolektör şebekesidir ve akışkanlığı sağlamak için yaklaşık 3.5 metre zeminden aşağı inildi. Bu da çalışmanın yerinde olduğunu gösteriyor. Zemin biraz kayalık çıktığı için kırıcı kullanarak çözmeye çalışıyoruz. Firma da sağlıklı bir şekilde işlerine devam ediyor. Bu anda şehirde iki koldan kanalizasyon çalışması, iki koldan da su şebekesi çalışması devam ediyor. Diğer taraftan da Atatürk caddesinde asfalt çalışmamız hızlı bir şekilde yürümektedir.” şeklinde konuştu. 

BU PROJELER BU SENE BİTİRİLECEK

Başkan Bozkuş, “Kars’ta yaz mevsimi kısa ve hava şartları da oldukça olumsuz. Bu dönemde nasıl çalışma sergileyeceksiniz?” sorusu üzerine de, “Bizim ve firma tarafından imzalanmış iş programı yapıyoruz. Bu iş programları İş Bankası, İller Müdürlüğü tarafından tasdik edilmiş ve takip ediliyor. İş programına bağlı olarak bu projeler bu sene bitirilecektir.” dedi.

ASFALT YAPACAĞIMIZ ZEMİNİN ÇOK SAĞLIKLI OLMASI GEREKİYOR

Başkan Bozkuş, Atatürk Caddesi’nde start verilen Asfalt çalışmalarıyla ilgili olarak da, “Asfalt çalışmalarında ise dikkat ettiğimiz nokta asfalt içerisinde kullanılacak malzemelerdir. Bu da filler malzemesiyle bütün malzemesine öncelik veriyoruz. İkinci öncelik olarak da asfalt yapacağımız zeminin çok sağlıklı olması gerekmektedir. Atatürk Caddesinde dikkat ettiyseniz zemin yaklaşık 50 cm aşağı indirildi. Dışarıdan bakıldığında kaldırımlar tabaka tabaka görünüyor. Biz öyle düşünmüyoruz. Kesinlikle suların akışkanlığını sağlayabilecek bir boşluk olması gerekmektedir. Bu manada akan suyun işyerlerine de zarar vermesi önlenecektir. Plent miks dediğimiz alt tabaka oluşturuluyor o tabaka bittikten sonra çoğunluğu asfalt karışımı olan binder tabakasına geçeceğiz ve onu da büyük olasılıkla Pazartesi günü sökülen kısımda binder tabakasını atacağız. Firma hem işçiliği hem de teknik olarak kendileri çalışıyor bizlere de bilgi sunuyorlar ve bizde kontrol ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KARS’IMIZ DAHA ÇOK GÜZELLEŞECEK VE GELİŞECEKTİR

Bozkuş, Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşakta devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili de “Biz artık büyük kentlerde özellikle refüj düzenlemelerinde ve buna benzer yerlerde görsel anlamda halkın da dikkatini, beğenisini kazanacak şekilde uygulamalar başlattık. Bu çalışmalarda da Başkan yardımcımız Fatma Sinar ve ekibinin de büyük çabaları var. Bir bayan başkan yardımcısına yakışır bir şekilde temizlik ve bu konulara önem verdiği için teşekkür ediyorum. Kars’ımız daha çok güzelleşecek ve gelişecektir. Bunu herkes bilsin. Bir taraftan toprak altı altyapı çalışmaları, bir taraftan toprak üstü çalışmaları ve diğer taraftan da görselliğe önem vermeye çalışıyoruz. Bu da Karslının ve Kars’ta yaşayanların hakkıdır.” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.