1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SP Köylüyü Dinliyor
SP Köylüyü Dinliyor

SP Köylüyü Dinliyor

SP İl Başkanlığı “Gidemediğimiz yer bizim değildir” sloganıyla “Saadet Köylüyü Dinliyor” projesi başlattı.

A+A-

Saadet Partisi Kars İl Teşkilatı “Saadet Köylüyü Dinliyor” projesi kapsamında “Gidemediğimiz yer bizim değildir” sloganıyla İl ve ilçe teşkilatlarıyla köy köy dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

SP İl ve İlçe teşkilatları 1 haftadır köy köy dolaşıp vatandaşların sorunlarını dinliyor. Geziler esnasında köylülerin içinde bulundukları sıkıntıları ve istekleri konuşarak anket çalışması yapıyorlar.

 

SP İl Başkanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Çalışmalarımız neticesinde köylülerin şu anda uygulanan tarım politikasından ve mevcut Hükümetten şikayetçi olduğunu, son zamanda uygulanan zenginleri iyice zenginleştirme politikası altında ithal et yasasıyla da birazcık ümitlenen köylümüzün tamamen bitirildiğini üzülerek öğrendik. Tabi bu geziler de öğrendiğimiz bir gerçek var ki hiç kimsenin unutamadığı 11 aylık Refah Yol Hükümetini çırayla aradıklarıdır. Ankette sorduğumuz “En çok hangi hükümet döneminde köylünün yüzü güldü?” sorusuna yüzde 90 köylümüz “Erbakan hükümeti dışında köylünün hiç yüzü gülmedi” dedi. Bizler bu cevap karşısında çok gururlandık ama köylümüzün içinde bulunduğu sıkıntıları da göz önüne aldığımızda bu sevincimiz çok kısa sürdü. Köylülerimiz, “Ektiğimizi değerinde satamıyoruz. 500 TL’yi alıp ektiğimiz arpayı 250 TL’ye bile satamıyoruz. Mazot 3 TL’yi geçti, gübre pahalı, 1 dekar yer 120 TL’ye mal oluyor. Bu işin altından nasıl çıkacağız” diye feryat ediyorlar. “10 yıl önce elimizdeki hayvan sayısı, ektiğimiz toprak da yarıya düştü. Küçükbaş hayvancılık bitmiş durumda. Köylerde icralık olmayan neredeyse yok gibi.” Şeklinde dert yanıyorlar. “Peki bu gidişle köylünün durumu ne olur?” dediğimizde de hemen herkes “Çok kötü olur, biteriz” diyorlar. “Peki bizi kim yönetiyor dediğimizde ise utanarak dinledik ve istisnasız, “Herkes bizi hükümet değil Amerika yönetiyor” cevabını aldık.” denildi.

 

Açıklamada ayrıca, “Sonuç olarak yaptığımız anket de ortaya çıkan gerçek; köylülerimiz sıkıntı, sefalet ve borç batağında yüzüyorlar. Bu asırda hala su ihtiyaçlarını yakın köylerden taşıyarak gideriyorlar. Çamur ve bataklık içinde yaşayan köylerimizin olduğunu, vatandaşın kendi köyünün içinde rahat yürümesi gerektiğini, Doğrudan Destek adı altında toprak zenginlerinin daha zenginleştiğini, icar yoluyla tarla ekmeye çalışan, adına kayıtlı bir karıç toprağı olmayan fakir köylünün biraz daha fakirleştiğini, köyünde oturmadan tarım desteyi alan şahısların yerine bizzat köyde oturup da parasıyla yer alıp ekenlere bu desteğin yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bir an evvel bu gidişe “dur” denilmesi gerektiğini, köylümüzün zengin olmamasından mevcut hükümetin rahatsızlık duyması gerektiğini, etin fiyatının dengede tutulması için zengin yandaşlarına et ithalatı yaptırmak değil hükümetin desteğini aldığı büyük marketler zinciri sahibi iş adamı arkadaşlarının et fiyatı üzerinde oynamalarını engellemesini istiyoruz. Özelleştirerek satılan Et Balık kurumlarında kesilen hayvanların fiyatlarında kesimhane çıkışı fiyat kontrolü yaptırması, aksi halde zamanı geldiğinde hükümete; köylünün kim olduğunu, yandaşlarına soramadığı hesabı köylüden soramayacağını, onlara ödetemediği cezayı köylüye kesemeyeceğini ve “Köylünün Milletin Efendisi” olduğu gerçeğini anlattık.” ifadeleri yer aldı.

 

Açıklamada son olarak şu tespitlere yer verildi:

 

“Köylümüzün bu bilinçle hakkını alabileceği kanaatine vardık. Köylümüze Saadet Partisi olarak; hazırlamış olduğumuz köylümüzü destekleme projelerimizi sunduk. Çözümün gerçekten Saadet iktidarı olduğunu, köylüsünü Saadet kadroları dışında kimsenin gerçek anlamda dinlemediği ve çözüm sunmadığını üzülerek gördük. Bu vesileyle Saadet Partisi olarak, bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmaları “Saadet Türkiye’yi Dinliyor” projesi çerçevesinde halkımızın diğer hizmet kesimleriyle de buluşup onların da sorunlarını dinleyeceğiz. Çözüm üretmek için var gücümüzle çalışacağımızı ve halkımızın önüne boş vaatlerle değil gerçek çözüm önerileriyle çıkacağımızı belirtmek istiyoruz. Kars halkına Saadet’li günler dileriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.