1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sosyal Hizmetlerden Açıklama
Sosyal Hizmetlerden Açıklama

Sosyal Hizmetlerden Açıklama

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Antalya Yetiştirme Yurdunda kalırken tecavüze uğrayan ve 3.5 aylık hamile olduğu belirlenen 16 yaşındaki A.Y. ilgili yayınlanan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

A+A-

İLAÇ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

 

Gül imzasıyla yapılan açıklamada; “Halen Burdur Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 1962-Antalya doğumlu baba Naif Yılmaz’ın, 1973-Antalya doğumlu Tülay Yetim ile nikahsız birlikteliğinden 4 çocukları dünyaya gelmiştir. Bu 4 kardeş anne T.Y’nin başvurusu üzerine Antalya ilinde 01.02.2008 tarihinde bakım ve korunma altına alınmıştır. Bu çocuklardan biri olan A.Y. (16) adlı çocuk Antalya ilinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi Müdürlüğü’nde bakım ve korunma altında iken 03.06. 2010 tarihinde alınan raporlar ve yapılan değerlendirmeler neticesinde mevcut kuruluşuna uygun olmadığı ve Nöro-sensorial tip işitme kaybı ve mental retardasyon tanıları teşhisleri gerekçesiyle Kars Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimize nakli ve kabulü gerçekleşmiştir. A.Y, 03.06.2010 tarihinde kuruluşumuza kabul edildikten sonra sık sık kardeşinin yanına gitmek istediğini dile getirerek çok kere kaçma girişiminde bulunmuş, önlem alınarak öncelikle gözlem altına alınmıştır. Engellendiğinde ise tepki göstermiştir. Psikiyatri kontrolü sonrası Risperdol 2x0.25 ilaç başlanmıştır. Mesleki görüşmeler sonrasında çok olumlu gelişmeler gözlenmiş, kaçma isteğinden vazgeçmiştir. Personel ile uyumlu, diğer çocuklara örnek davranışlar göstermiştir.” denildi.

 

BASINDA ÇIKAN HABERLER OLDUKÇA ÇARPITILMIŞ NİTELİKTEDİR VE YANLIŞ BİLGİLER İÇERMEKTEDİR

 

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

 

“Kuruluşumuzun rutin hastane muayenesi öncesi hastaneye gideceğini bildiği için karnının ağrıdığını ve karnında bebek olduğunu söylemesi üzerine kontrolü bu alanda da yapılmış, 25.06.2010 tarihinde Kars Devlet Hastanesine götürülmüştür. Aynı tarihteki sağlık raporunda yaklaşık 13 hafta 3 günlük hamile olduğu tespit edilmiştir. Bebeğin de zeka testi ancak 3-4 hafta sonra yapılabileceği tarafımıza doktorlarca bildirilmiştir. Kendisiyle yapılan görüşmede hamile olduğunun önceki kuruluş personeli tarafından bilindiğini ifade etmektedir. Gebeliğiyle ilgili Selçuk isimli eski kuruluşunda kalmakta olan bir çocuğun ismini vermekte ve bu kişinin ablasıyla evli olduğunu anlatmaktadır. Oysa ablası evli değildir ve Antalya BSRM’de bakım ve koruma altındadır. Bazen de kendi babası Naif Yılmaz’ın ismini vermektedir. Bu durum üzerine A.Y.’nin Kars Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Bölümü muayenesi sonucundan elde edilen bilgiler, Hastanedeki Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü personeline bildirilmiş, Akabinde Kars Kazım Paşa Polis Merkezine dosyasıyla birlikte ilgili uzman personelimizce teslim edilerek adli süreç aynı gün (25.06.2010) başlatılmıştır. Antalya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile gereken yeni sosyal inceleme raporları ve diğer safahat istenmiştir. Ayrıca SHCEK Genel Müdürlüğü Özürlü Hizmetleri Daire Başkanlığımızla gereken görüşmeler yapılmış; Sosyal Çalışmacılarımızın hazırladıkları Sosyal İnceleme Raporu hem Aile Kadın ve Toplum Hizmetleri hem de Özürlü Hizmetleri Daire Başkanlığı’na gönderilmiş ve yapılan değerlendirmeler neticesinde A.Y., Genel Müdürlüğümüzce Siirt ili Kadın Konukevine tertibi yapılmıştır. A.Y., görevli personelle şehirlerarası taşımacılık yapan bir otobüs firması ile Siirt iline götürülürken İlimiz Sarıkamış ilçesi sınırlarında trafik kazasına maruz kalmış ve kolunda çeşitli zedelenmeler meydana gelmiş; derhal il Kars Devlet Hastanesine yatırılıp kolundan ameliyat ettirilmiş ve sağlığı kontrol altına alınmıştır. A.Y.’ın sağlık durumu iyi olup, Kars Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından bakım ve korunması sağlanmaktadır.

 

Diğer taraftan Kars Savcılığı kanalıyla başlatılan adli süreç devam etmektedir. Adli süreç 25.06.2010 tarihinde, yani olayın hastane tetkiklerinde anlaşıldığı tarihten itibaren başlatılmıştır. Akabinde Cumhuriyet Başsavcılığına, Antalya İl Müdürlüğüne, Genel Müdürlüğümüzün ilgili Dairelerine, Kars Valiliğine A.Y ile ilgili olarak bilgi verilmiştir.

 

Basında çıkan haberler oldukça çarpıtılmış niteliktedir ve yanlış bilgiler içermektedir. (A.Y) ile ilgili nakil işlemleri normal prosedüründe işlemekteydi ve kendisine yolculuk esnasında iki bakım personeli refakat etmekte idi.A.Y’nin Siirt İli Kadın Konukevi’ne naklinin, Devlet Bakanımız Sayın Selma Aliye Kavaf’ın Kars ilini ziyaret etmesiyle hiçbir ilgisi yoktur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.