1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sorunlar Çözülüyor…
Sorunlar Çözülüyor…

Sorunlar Çözülüyor…

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Şehitler mahallesinde yapılan yeni su hattı ve 60 tonluk ek su deposu ile mahallenin su sorunu çözüldü.

A+A-

Sarıkamış Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl Çataldere mevkiinden alınan kaynak suyun yeterli gelmemesi üzerine bu yıl 10 kilometre uzaklıktaki Barhana Pınarı mevkiinden getirilen su isale hattı ile Şehitler mahallesinde su sorununun kalmadığı bildirildi.

 

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen yaptığı açıklamada, Şehitler mahallesindeki su sıkıntısının iki aydır yapılan çalışmalar sonucunda giderildiğini söyledi. Daha önceden Çataldere mevkiinden gelen suyun mahallenin bir bölümüne yeteri kadar gitmediği, bu yüzden Barhana Pınarı mevkiinden 10 kilometrelik isale hattı ile getirilen suyun mahallenin üst kısmında yapılan yeni su deposu ile artık su sorununun kalmadığını ifade etti.

 

Özbilen, “Takviye su kaynağı olarak döşenen 150 milimetrelik kangal borularla getirilen suyla birlikte Şehitler Mahallesi'nde yaşanan sıkıntı çözüldü. Mahallenin üst kısmında yaptığımız 60 ton kapasiteli su deposu ile mahallemizin her tarafına yeteri kadar su götürülmüştür. Özellikle vatandaşlarımızdan su kullanımı konusunda israftan kaçınmalarını istiyorum. Şimdi Sarıkamış’ın her tarafından su çıkıyor diye fazla su tüketmeleri hem belediyemizi, hem de ilçemizdeki diğer kullanım alanlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını bekliyorum” diye konuştu.

 

Mahalle muhtarı Halit Karataş ise, “İki yıldır mahallemizin üst kısmına yeteri kadar su çıkmıyordu. Vatandaşlarımız arabalarla mahallenin alt kısmından su taşımak zorunda kalıyorlardı. Yeni döşenen bu hat ve yapılan su depomuzla mahallemizin her tarafına eşit şekilde su verilmeye başlandı. Mahalle sakinleri adına Belediye Başkanımız İlhan Özbilen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.